Een masterdimensie maken op basis van een veld

U kunt een masterdimensie maken vanuit de sectie Velden van het bedrijfsmiddelenvenster.Als u met een niet-gepubliceerde app werkt, kunt u masterdimensies maken voor eventueel hergebruik.

Doe het volgende:

1. Klik op in de werkbalk.

Het bedrijfsmiddelenvenster wordt geopend aan de linkerkant.

2. Klik op - om het tabblad Velden te selecteren.
  3. Klik op het veld dat u wilt gebruiken om een dimensie te maken.

Het voorbeeld wordt geopend.

4. Klik op ò onderaan het voorbeeld.

Het dialoogvenster Nieuwe dimensies maken wordt geopend met het veld dat u hebt geselecteerd. De naam van het veld wordt ook gebruikt als de naam van de dimensie.

5. Selecteer of het om een enkele dimensie of een drill-down dimensie gaat.

Ga voor meer informatie naar .Een drill-down dimensie makenCreating a drill-down group (page 1)

6. Bewerk desgewenst de naam.

7. Typ een beschrijving voor de dimensie (optioneel).

8. Als u een kleur wilt opgeven, klikt u op S in de kleurenvervolgkeuzelijst en selecteer een kleur door middel van een van de volgende methoden:

• Klik op een van de kleuren in het palet.
    • Typ een kleurcode van 6 tekens in het veld voor hexadecimale invoer: #.
    • Klik op Ü onderaan het dialoogvenster, selecteer een kleur in het kleurenwiel en stel desgewenst de schuifregelaar voor de kleurverzadiging bij.
  9. Voeg info toe (optioneel).

10. Klik op Dimensie toevoegen.
  11. Klik op Klaar om het dialoogvenster te sluiten.

De dimensie wordt nu opgeslagen in de categorie Dimensies van de masteritems en u kunt deze gebruiken in visualisaties.

Tip: U kunt snel verschillende dimensies toevoegen als masteritems door op Dimensie toevoegen te klikken nadat u elke dimensie hebt toegevoegd. Klik op Klaar als u hiermee gereed bent.
Opmerking: Direct Discovery velden worden aangeduid door ÿ in de sectie Velden van het bedrijfsmiddelenvenster.

Ga voor meer informatie naar .Designing visualizations with Direct DiscoveryDesigning visualizations with Direct Discovery (page 1)

See also:

Velden