Een app opnieuw laden in de cloudhub

Apps in de cloudhub worden niet automatisch bijgewerkt wanneer hun gegevensbronnen worden bijgewerkt. Door een app te laden, wordt deze bijgewerkt met de laatste gegevens uit de gegevensbronnen van de app. U kunt handmatig uw apps laden of ladingen voor uw apps plannen.

Opmerking:

In de cloudhub kunt u geen gegevens opnieuw laden voor apps die er zijn gepubliceerd vanuit een Qlik Sense Enterprise-implementatie. Apps die zijn gepubliceerd vanuit Qlik Sense Enterprise kunnen opnieuw worden geladen via QMC in Qlik Sense Enterprise.

U kunt alleen apps laden waarvan u de eigenaar bent.

U kunt de status van de huidige en eerdere ladingen van een app bekijken onder Laadgeschiedenis in Details.

Het laden van app-gegevens plannen

U kunt een schema maken voor het laden van gegevens in uw app. Qlik Sense voegt een lading toe aan de wachtrij voor het laden met de frequentie, datum en tijd die u plant. U kunt een enkele lading van de gegevens of een herhaalde lading van app-gegevens plannen.

Wanneer u een enkele lading plant, kunt u een specifieke datum en tijd kiezen voor het laden. Wanneer u een herhaalde lading plant, kunt u het interval en de tijd van het laden kiezen. Het herhalen van ladingen kan met de volgende intervals worden ingesteld:

• Elk uur
  • Dagelijks
  • Wekelijks
  • Maandelijks
  • Jaarlijks

U kunt een geplande lading uit een app verwijderen door het schema in te stellen op Inactief en dit op te slaan.

Opmerking:

De data en tijden in het dialoogvenster Laden plannen worden ingesteld op uw huidige tijdzone. Qlik Sense bepaalt uw huidige tijdzone op basis van uw browserinstellingen.

Doe het volgende:

1. Klik op de app en selecteer Laden plannen.
  2. Stel het schema in op actief en maak uw schema aan.

Tip:

Als u de AM-optie niet kunt zien bij het instellen van de laadtijd, gebruikt u de scrollbar.

3. Klik op Opslaan.

Handmatig app-gegevens laden

U kunt een app handmatig laden door een laadtaak toe te voegen aan de wachtrij voor het laden.

Doe het volgende:

• Klik op More de app en selecteer Laden.

De laadgeschiedenis van uw app weergeven

Laadgeschiedenis toont de laadgeschiedenis van de geselecteerde app. U kunt de status, begin- en eindtijden en de duur van de vorige en huidige ladingen weergeven. Voor mislukte ladingen kunt u ook foutlogboeken weergeven.

Als u de laadgeschiedenis van een app wilt weergeven, klikt u op More de app, selecteert u Details en klikt u op Laadgeschiedenis.