Apps maken in de cloudhub

Apps kunnen worden toegevoegd aan de cloudhub door nieuwe apps te maken, bestaande apps te dupliceren of geëxporteerde apps te uploaden.

Elk cloudhublid met de Professional-licentie kan apps maken in de cloudhub.

Een nieuwe app maken

U kunt apps maken in de secties Verkennen en Uw inhoud van de cloudhub door te klikken op Maken en op App maken. Wanneer u een nieuwe app maakt, kunt u de bestemmingsruimte van de app opgeven. Apps worden standaard toegevoegd aan de huidige ruimte.

Apps dupliceren in de cloudhub

U kunt elke app waar u toegang toe hebt dupliceren door te klikken op More de app en Dupliceren te selecteren. De kopie kan worden aangepast. U kunt verschillende gegevens toevoegen of werkbladen bewerken.

U kunt apps dupliceren voor verschillende toepassingen. U kunt een app bijvoorbeeld kopiëren voor gebruik als sjabloon. U kunt ook apps dupliceren als een vorm van versiebeheer en oudere apps opslaan in een ruimte die is gemaakt voor archivering.

Gedupliceerde apps behouden de originele gegevensbronnen en gegevens. Als u niet de originele gegevensbronnen hebt aangemaakt die in de app zijn gebruikt, moet u de gegevensbronnen in de app opnieuw aanmaken.

Opmerking:

Als u een app dupliceert die vanuit Qlik Sense Enterprise naar de cloudhub is gepubliceerd, worden de gegevensbronnen in de app mogelijk niet ondersteund voor apps in de cloudhub. U kunt de gegevens niet laden. U kunt echter de gegevensbronnen in een gedupliceerde app wijzigen.

Apps uploaden naar de cloudhub

U kunt een app uploaden die vanaf de cloudhub of een andere Qlik Sense-versie in de cloudhub hebt geëxporteerd.

U kunt apps uploaden in de secties Verkennen en Uw inhoud van de cloudhub door te klikken op Maken en op App uploaden. Vervolgens voegt u uw app .qvf-bestand toe aan Apps uploaden. U kunt meerdere apps tegelijk uploaden.

Na het uploaden van de app moet u gegevensbronnen toevoegen aan de geüploade app.

U kunt verder werken aan de app. Als de app klaar is, deelt u de app met uw cloudhubgebruikers of verplaatst u de app naar een gedeelde ruimte.

Opmerking:

Apps die u uploadt in de cloudhub moeten afkomstig zijn uit versie 3.1 of later van Qlik Sense.

Uploaden naar de cloudhub wordt niet ondersteund voor On-Demand-apps.

Apps uit andere versies van Qlik Sense voorbereiden voor uploaden

Hoewel de cloudhub ondersteuning biedt voor het uploaden van apps uit andere versies van Qlik Sense, gelden er wel een aantal beperkingen:

• Geüploade apps mogen niet groter zijn dan 500 MB.
  • Geüploade apps bevatten gegevens die al in de app zijn geladen, maar de gegevensbronnen worden verwijderd. Als u bijgevoegde bestanden en gegevensverbindingen opnieuw wilt laden, moet u ze opnieuw toevoegen. Zorg ervoor dat u de benodigde informatie hebt om de verbindingen opnieuw aan uw app toe te voegen.

• Geüploade apps bevatten geen community- of privéwerkbladen. Voordat u de app exporteert moet u goedkeuring geven voor alle werkbladen en presentaties die u wilt behouden als basiswerkbladen en -presentaties.
  • Werkbladminiaturen en afbeeldingsbestanden voor tekst- en afbeeldingsvisualisaties kunnen niet worden toegevoegd of gewijzigd in de cloudhub. Zorg ervoor dat alle miniaturen en tekst- en afbeeldingsvisualisaties volledig zijn afgerond voordat u ze uploadt.
  • Qlik Cloud Services cloudhub-apps ondersteunen alleen de visualisatiebundel- en dashboardbundeluitbreidingen. Zodra een app is geüpload, worden niet-ondersteunde uitbreidingen als ongeldig gemarkeerd.

Gegevens en inhoud toevoegen aan apps in de cloudhub

Nadat uw nieuwe app is gemaakt, moet u gegevens toevoegen. U kunt alleen gegevensverbindingen zien waarvan u de eigenaar bent. U kunt de eigenaar van een verbinding niet wijzigen. Zie voor informatie over het beheer van gegevens in een app Gegevens beheren.

Nadat u gegevens hebt toegevoegd, kunt u werkbladen, presentaties en visualisaties toevoegen. Apps in de cloudhub kennen de volgende beperkingen:

• U kunt geen afbeeldingsbestanden uploaden voor werkbladminiaturen.
  • U kunt geen bestanden uploaden voor tekst- en afbeeldingsdiagrammen.
  • U kunt geen werkbladen exporteren als afbeeldingen, PDF's of Excel-werkbladen.
  • U hebt geen toegang tot precedentgebaseerd leren met de inzichtenadviseur.
  • De Qlik Cloud Services cloud hub ondersteunt alleen de Dashboard-en Visualisatie-bundeluitbreidingen.

Uw werkbladen, presentaties en bladwijzers in uw app zijn privé tot u ze openbaar maakt.

Zie voor meer informatie over het maken van werkbladen en visualisaties: Visualisaties maken en bewerken.