Schuiven in visualisaties

U kunt slepen om te pannen en te schuiven in visualisaties en vervolgens lassoselectie inschakelen om te tekenen en te selecteren.

Bij het werken met visualisaties moet u vaak schuiven om de gegevens te vinden waarnaar u zoekt.

Spreidingsplot met selecties gemaakt met lassoselectie.

Scatter plot with a lasso selection made.

Lassoselectie gebruiken met schuiven

Doe het volgende:

1. Druk op Shift en teken om een selectie uit te voeren.

U kunt opeenvolgende selecties uitvoeren. Lassoselectie blijft ingeschakeld zolang Shift ingedrukt wordt gehouden.

2. Bevestig de selectie.

Alternatieve procedure

Doe het volgende:

1. Klik binnen in de visualisatie zonder een selectie uit te voeren.

Er worden selectieopties weergegeven boven aan de visualisatie.

2. Klik op Lasso om lassoselectie in te schakelen.
  3. Voer een selectie uit en bevestig de selectie.

U kunt op Lasso klikken om lassoselectie in en uit te schakelen als u moet schuiven en pannen tussen selecties.

Visualisaties waarbij lassoselectie moet worden ingeschakeld

In de volgende visualisaties moet u lassoselectie activeren:

• Staafdiagram
  • Boxplot
  • Combinatiediagram
  • Verdelingsplot
  • Lijndiagram
  • Kaart
  • Cirkeldiagram
  • Spreidingsplot
  • Structuuroverzicht