Navigeren in de gebruikersinterface

Qlik Sense is een webtoepassing met een aantal verschillende weergaven waarin u kunt werken. De hub is uw startpunt waar al uw apps worden weergegeven.

Afhankelijk van de manier waarop uw organisatie Qlik Sense heeft geïmplementeerd, hebt u mogelijk ook een of meerdere cloudhubs. Uw beheerder geeft u een webadres waarmee u Qlik Sense kunt gaan gebruiken. Dit adres bepaalt welke hub voor u wordt geopend.

De cloud hub is uw startpunt waar al uw apps worden weergegeven. U kunt apps in de cloud hub weergeven en ermee communiceren. U kunt ook apps maken, ontwikkelen en delen, afhankelijk van uw gebruikersrol en machtigingen in de ruimte waartoe u toegang hebt. Gebruikersrollen worden toegewezen door uw tenantbeheerder. Ruimtemachtigingen worden toegewezen door ruimte-eigenaren en -beheerders.

De hub

De hub is uw startpunt en de plaats waar u al uw apps vindt.

Ga voor meer informatie naar De cloudhub.

App-overzicht

Als u vanuit de hub een app opent, gaat u naar het app-overzicht. Hier kunt u alle inhoud in de app bekijken (zoals werkbladen, presentaties en bladwijzers).

Ga voor meer informatie naar App-overzicht in de cloudhub.

Gegevensbeheer

U kunt gegevensbronnen toevoegen zonder scripts te gebruiken in Gegevensbeheer.

Ga voor meer informatie naar Gegevens in apps beheren met Gegevensbeheer.

Editor voor laden van gegevens

U kunt de editor voor het laden van gegevens gebruiken om het script waarmee gegevens in uw app worden geladen te maken, te bewerken en uit te voeren.

Ga voor meer informatie naar Editor voor laden van gegevens.

Gegevensmodelviewer

Met de gegevensmodelviewer krijgt u een overzicht van de gegevens die u in uw app hebt geladen.

Ga voor meer informatie naar Gegevensmodelviewer.

Werkbladweergave

Als u een werkblad in een app opent, ziet u de werkbladweergave. Hier kunt u apps ontwikkelen en analyseren.

Ga voor meer informatie naar Werkbladweergave.

Presentatieweergave

Als u een presentatie in een app opent, ziet u de presentatieweergave. Hier kunt u presentaties samenstellen en afspelen op basis van uw ontdekkingen en inzichten in de gegevens.

Zie Presentatieweergave voor meer informatie.