Zelfstudie - Een app bouwen

Welkom bij deze zelfstudie waarin u leert apps te bouwen met Qlik Sense. Qlik Sense is een softwareproduct dat wordt gebruikt om gegevens op te halen en te presenteren in een intuïtieve en eenvoudig te gebruiken interface. U kunt gegevens ophalen door in Qlik Sense selecties uit te voeren. Als u een selectie maakt, filtert de app de gegevens direct en worden alle gekoppelde items weergegeven.

Wat u gaat leren

Deze zelfstudie leert u stapsgewijs een nieuwe app te bouwen. U begint met een leeg werkblad en eindigt met een aantrekkelijk ogende app. Als u de zelfstudie eenmaal hebt voltooid, kent u de verschillende stappen die nodig zijn voor het bouwen van een Qlik Sense-app. Ook bent u op de hoogte van een paar belangrijke overwegingen die samenhangen met het ontwerp van de app.

Voor wie is deze zelfstudie bedoeld

We gaan ervan uit dat u bekend bent met de basisbeginselen van Qlik Sense. U weet al hoe u selecties kunt maken en u weet hoe u de resultaten van uw selectie moet interpreteren.

Wat u eerst moet doen

Voordat u met Qlik Sense aan de slag kunt, hebt u toegang tot Qlik Sense Enterprise on Kubernetes nodig.

U start Qlik Sense door een webadres in uw browser in te voeren, zoals https://<uw tenantadres>. Als er een aanmeldvenster in uw browser verschijnt, voert u uw gebruikersnaam en wachtwoord in. Het exacte adres en de exacte referenties die u invoert, zijn afhankelijk van de manier waarop uw organisatie Qlik Sense heeft geïmplementeerd.

U moet ook toestemming hebben om gegevens te laden in uw versie van Qlik Sense. U hebt deze bestanden nodig om de zelfstudie te kunnen afronden.

Download dit pakket en pak het uit op uw bureaublad:

App-bestanden bouwen

Het pakket bevat bestanden voor de Zelfstudie - Een app bouwen. U kunt de bestanden uploaden naar uw hub in Qlik Sense Enterprise on Kubernetes.

Lessen van deze zelfstudie

De onderwerpen in deze zelfstudie zijn bedoeld om achtereenvolgens door te nemen. U kunt echter op elk gewenst moment stoppen om de zelfstudie later weer te hervatten. De schermafbeeldingen in deze zelfstudie worden gemaakt in Qlik Sense Enterprise on Kubernetes. Deze zelfstudie is gericht op Qlik Sense Enterprise on Kubernetes en dus kan er sprake zijn van enkele verschillen als u Qlik Sense gebruikt in een andere omgeving.

Verdere leesmaterialen en bronnen

Uw mening is belangrijk

Wij waarderen elke vorm van feedback die u hebt. Gebruik de onderstaande sectie om uw beoordeling te geven.