Zelfstudie - Beginnen met de basisprincipes

Welkom bij deze zelfstudie, waarin u kennismaakt met Qlik Sense. Qlik Sense is een softwareproduct dat wordt gebruikt om gegevens op te halen en te presenteren in een intuïtieve en eenvoudig te gebruiken interface. U kunt gegevens ophalen door selecties te maken. Als u een selectie maakt, filtert Qlik Sense de gegevens direct en worden alle gekoppelde items weergegeven.

Wat u gaat leren

Als u de zelfstudie hebt afgerond, hebt u een goed begrip van de basisbeginselen van Qlik Sense gekregen en kunt u Qlik Sense gebruiken in uw dagelijkse werk.

Voor wie is deze zelfstudie bedoeld

In deze zelfstudie leert u hoe u als professionele gebruiker in plaats van als ontwikkelaar met Qlik Sense werkt. Er is geen ervaring of kennis van databases vereist voor Qlik Sense. U wordt door een bestaande app geleid. Er wordt vooral getoond hoe Qlik Sense werkt en hoe u Qlik Sense gebruikt

Wat u eerst moet doen

Voordat u met Qlik Sense aan de slag kunt, hebt u toegang tot Qlik Sense Enterprise on Kubernetes nodig.

U start Qlik Sense door een webadres in te voeren in uw browser, zoals https://<servernaam>. Als u geen gebruikmaakt van Windows, wordt een aanmeldingsvenster geopend in uw browser. Voer uw gebruikersnaam (in de indeling DOMEIN\gebruiker) in als uw organisatie QlikId gebruikt voor aanmelding. Het exacte adres en de exacte referenties die u invoert, zijn afhankelijk van de manier waarop uw organisatie Qlik Sense heeft geïmplementeerd.

U moet ook toestemming hebben om gegevens te laden in Qlik Sense Enterprise on Kubernetes. U hebt deze app-bestanden nodig om de zelfstudie te kunnen afronden.

Download dit pakket en pak het uit op uw bureaublad:

Zelfstudie – Beginnen met de basisprincipes

Dit pakket bevat een kopie van de app Zelfstudie - beginnen met de basisprincipes.U kunt de app uploaden naar uw hub in Qlik Sense Enterprise on Kubernetes.

Lessen van deze zelfstudie

De onderwerpen in deze zelfstudie zijn bedoeld om achtereenvolgens door te nemen. U kunt echter op elk gewenst moment stoppen om de zelfstudie later weer te hervatten. De schermafbeeldingen zijn gemaakt in Qlik Sense Enterprise on Kubernetes. Als u Qlik Sense Enterprise in een andere implementatie gebruikt, kan er sprake zijn van verschillen.

Verdere leesmaterialen en bronnen

Uw mening is belangrijk

Wij waarderen elke vorm van feedback die u hebt. Gebruik de onderstaande sectie om uw beoordeling te geven.