Inzichten voor presentaties verzamelen via snapshots

OP DEZE PAGINA

GERELATEERDE WORKFLOWS

GERELATEERD LESMATERIAAL

Inzichten voor presentaties verzamelen via snapshots

Voor een compleet beeld van uw app moet u over een manier beschikken om de inzichten te verzamelen die u tegenkomt. Hiervoor kunt u statische snapshots van uw visualisaties maken.

Een snapshot is een grafische voorstelling van de toestand (type en gegevens) van een gegevensobject op een bepaald punt in de tijd. U kunt snapshots gebruiken bij het maken van een presentatie. De snapshot die u maakt is een kopie van de toestand. Dit betekent dat de snapshot niet verandert wanneer het bijbehorende gegevensobject wordt bijgewerkt.

Als u een snapshot maakt, kunt u eer een opmerking aan toevoegen. Met behulp van opmerkingen kunt u bij het bouwen van een presentatie de verschillende snapshots in de snapshot-bibliotheek beter van elkaar onderscheiden. De opmerking is niet zichtbaar bij het afspelen van de presentatie.

Nadat u snapshots van een specifieke visualisatie hebt gemaakt, kunt u de snapshot-bibliotheek openen via het snelmenu van de visualisatie. Hier kunt u vervolgens beslissen welke snapshots u wilt bewaren en gebruiken in uw presentaties. U kunt ook de aantekening bewerken en de snapshots verwijderen. Ga voor meer informatie naar .Snapshot-bibliotheekSnapshot library

Tip: Als de snapshot-bibliotheek wordt geopend vanuit de presentatieweergave, worden alle snapshots van alle visualisaties in de app weergegeven.

Als de visualisatie waarvan u een snapshot wilt maken, een uitbreiding is, moet u de snapshot-functionaliteit in het hoofdscript inschakelen. Hiervoor stelt u de snapshot-eigenschap in op true.

Zie Snapshots van uw visualisatie toestaan (alleen in het Engels) voor meer informatie.

Een snapshot maken

In de werkbladweergave kunt u snapshots maken van een visualisaties en deze gebruiken om een verhaal te vertellen in de gegevenspresentatie.

U kunt snapshots maken van alle verschillende typen visualisaties maar niet van de filtervakken.

Doe het volgende:

1. Beweeg in de werkbladweergave met de muisaanwijzer over de visualisatie waarvan u een snapshot wilt maken.
  2. Klik op Snapshot rechtsboven in de visualisatie of raak de visualisatie lang aan/klik erop met de rechtermuisknop en selecteer Snapshot .

Het dialoogvenster voor aantekeningen verschijnt.

3. Cirkeldiagram Omzet per regio en het open dialoogvenster Aantekening bij snapshot.

Snapshot annotation dialog.

4. Typ een beschrijving waaraan u de snapshots in de snapshot-bibliotheek kunt herkennen.
  5. Klik op Opslaan of klik buiten het dialoogvenster om het dialoogvenster te sluiten.

De aantekening wordt opgeslagen.

De snapshot wordt opgeslagen en krijgt de titel van de visualisatie als naam.

Snapshots weergeven

Tijdens het werken aan een presentatie kunt u alle snapshots in de snapshot-bibliotheek bekijken.

Doe het volgende:

1. Klik op Snapshot in het venster met presentatiehulpmiddelen, in de presentatieweergave.

In de snapshot-bibliotheek zijn uw snapshots gesorteerd op datum met de meest recente snapshot bovenaan.

2. Klik op Snapshot om de snapshot-bibliotheek te sluiten.

Aantekeningen bewerken

Als u een snapshot maakt, kunt u hieraan een aantekening toevoegen. Vanuit de snapshot-bibliotheek kunt u de aantekeningen wijzigen of aantekeningen toevoegen aan snapshots zonder aantekeningen.

Doe het volgende:

1. Klik op Snapshot in het venster met presentatiehulpmiddelen, in de presentatieweergave.

De snapshot-bibliotheek wordt geopend met een lijst van al uw snapshots.

Tip: U kunt ook toegang krijgen tot een snapshot-bibliotheek voor elke visualisatie. Ga naar de werkbladweergave, tik lang/klik met de rechtermuisknop op de visualisatie waarvan u een snapshot wilt weergeven en selecteer Snapshot-bibliotheek openen in het snelmenu..
  2. Klik op Edit.

3. Klik op het tekstvak rechts van de naam van de aantekening.

Opmerking: U kunt aantekeningen bij snapshots die deel uitmaken van een gepubliceerde versie van een app, niet bewerken.
  4. Bewerk de aantekening.

5. Klik op Edit of buiten het tekstvak.

De aantekening wordt opgeslagen.

6. Klik buiten de bibliotheek om deze te sluiten.

Snapshots verwijderen

U kunt een snapshot verwijderen uit de snapshot-bibliotheek die alle snapshots bevat die u hebt gemaakt in de app.

Doe het volgende:

1. Klik op Snapshot in het venster met presentatiehulpmiddelen, in de presentatieweergave.

De snapshot-bibliotheek wordt geopend met een lijst van al uw snapshots.

Tip: U kunt ook toegang krijgen tot een snapshot-bibliotheek voor elke visualisatie. Ga naar de werkbladweergave, tik lang/klik met de rechtermuisknop op de visualisatie waarvan u een snapshot wilt weergeven en selecteer Snapshot-bibliotheek openen in het snelmenu..
  2. Klik op Edit.

Bewerken is ingeschakeld.

3. Selecteer de snapshots u wilt verwijderen.

Opmerking: U kunt geen snapshots verwijderen die deel uitmaken van een gepubliceerde versie van een app.
  4. Klik op Delete.

De geselecteerde snapshots worden verwijderd.

5. Klik op Edit om het bewerken te beëindigen.

6. Klik buiten de bibliotheek om deze te sluiten.