Wat is Qlik Sense?

Qlik Sense is een product voor gegevensvisualisatie en -ontdekking waarmee u flexibele, interactieve visualisaties kunt maken die in belangrijke beslissingen resulteren.

Wat kunt u doen in Qlik Sense?

De meeste BI-producten (Business Intelligence) kunnen u helpen vragen te beantwoorden die vooraf duidelijk zijn. Maar hoe zit het met uw vervolgvragen? De vragen die opkomen nadat iemand uw rapport heeft gelezen of uw visualisatie heeft gezien? Met het associatieve model van Qlik Sense kunt u vraag na vraag beantwoorden en uw eigen pad naar inzicht volgen. Met Qlik Sense kunt u vrijelijk uw gegevens verkennen, en bij elke stap meer te weten komen en de volgende stappen bedenken op basis van eerdere bevindingen.

Hoe werkt Qlik Sense?

Qlik Sense reageert direct op wat u doet. Voor Qlik Sense zijn geen vooraf gedefinieerde en statische rapporten nodig, en u bent niet afhankelijk van anderen. U hoeft alleen maar te klikken om gegevens om te zetten in inzichten. Qlik Sense reageert direct op elke selectie die u maakt, en alle visualisaties en weergaves in de app worden bijgewerkt met de nieuw berekende set gegevens.

Qlik Sense Enterprise

Qlik Sense Enterprise en het onderliggende platform ondersteunen een groot aantal verschillende gebruiksscenario's. Dit zijn onder andere selfservice gegevensvisualisaties waarmee gebruikers zelf gegevens kunnen verkennen, begeleide analyses om gebruikers standaardbedrijfsprocessen of workflows te laten gebruiken, ingesloten analyses voor betere websites en toepassingen en aangepaste analysetoepassingen voor de ondersteuning van specifieke bedrijfsprocessen of gebruiksscenario's. Qlik Sense Enterprise bevat het Qlik Analytics Platform.

Qlik Sense Enterprise on Kubernetes

Qlik Sense Enterprise on Kubernetes is een implementatie van Qlik Sense Enterprise die op een Kubernetes-cluster door middel van containers wordt uitgevoerd. Deze aanpak maakt het mogelijk om implementaties in Kubernetescluster die in openbare of privéclouds worden uitgevoerd op door de klant beheerde infrastructuren. Grotendeels dezelfde mogelijkheden als Qlik Sense Enterprise on Windows zijn beschikbaar. De implementatie van Qlik Sense Enterprise on Kubernetes kan variëren afhankelijk van de vereiste configuratie.

Qlik Sense Enterprise SaaS

Qlik Cloud Services is het gehoste platform van Qlik voor Qlik Sense Enterprise, die mensen in staat stelt om meer met gegevens te doen, ongeacht hun vaardigheidsniveau. Uw organisatie kan Qlik Cloud Services zelfstandig of in het kader van een multi-cloudimplementatie gebruiken.

Qlik Sense Business

Qlik Sense Business is een SaaS-gebaseerde oplossing die de kracht van Qliks derde-generatie analyseplatform koppelt aan groepen, teams en kleine en middelgrote bedrijven die snel analyses in werking willen stellen en beslissingen willen nemen op basis van gegevens. Ze kunnen eenvoudig samen toepassingen ontwikkelen, inzichten delen en groepen gebruikers toegang geven om inhoud te maken, bewerken of ermee te werken.

Het app-model

De app vormt de kern van Qlik Sense.

In plaats van enorme bedrijfstoepassingen te implementeren en beheren, kunt u uw eigen Qlik Sense-apps maken die u kunt hergebruiken, wijzigen en delen met anderen. Het app-model helpt u zelf de volgende vraag te stellen en te beantwoorden, zonder terug te hoeven gaan naar een specialist voor een nieuw rapport of een nieuwe visualisatie.

Een app bestaat uit een of meer werkbladen met visualisaties. Visualisaties zijn diagrammen, tabellen en vergelijkbare representaties van uw gegevens samen met andere informatie. Door selecties uit te voeren in uw visualisaties kunt u de informatie analyseren om uw eigen ontdekkingen te doen en inzichten te verwerven over uw gegevens.

Het associatieve selectiemodel (groen/wit/grijs)

Het ontdekken van verbindingen tussen gegevensverzamelingen is een van de fundamentele concepten in Qlik Sense. Terwijl u klikt, worden geassocieerde gegevenswaarden gemarkeerd. Selecties worden groen gemarkeerd, bijbehorende gegevens worden in wit weergegeven en uitgesloten (gekoppelde) gegevens in grijs. Deze directe feedback stelt u in staat om na te denken over nieuwe vragen en om verder te verkennen en te ontdekken.