Aan de slag

De zelfstudie-app in een Qlik Sense Enterprise on Kubernetes-installatie plaatsen

Als u Qlik Sense Enterprise on Kubernetes gebruikt, maar geen apps kunt uploaden, vraag dan aan uw systeembeheerder om de app Beginner’s tutorial te importeren via de Management Console en deze te publiceren in een collectie waartoe u toegang hebt. Zo is de standaardcollectie, Everyone, beschikbaar voor alle gebruikers.

Qlik Sense Enterprise on Kubernetes openen

Als de app Beginner’s tutorial door uw systeembeheerder in een collectie is gepubliceerd (bijvoorbeeld Everyone), bent u klaar om te beginnen.

U start Qlik Sense Enterprise on Kubernetes door het webadres van uw Qlik Sense Enterprise on Kubernetes in te voeren in uw browser, zoals https://<servernaam>. Het exacte adres is afhankelijk van hoe Qlik Sense Enterprise on Kubernetes is geïmplementeerd in uw organisatie.

Als Qlik Sense Enterprise on Kubernetes is gestart, komt u in de hub.

In de hub vindt u al uw apps. Als uw systeembeheerder de app Beginner’s tutorial in een collectie heeft gepubliceerd, moet u deze in uw hub zien staan.

De zelfstudie-app uploaden in Qlik Sense Enterprise on Kubernetes

Als u Qlik Sense Enterprise on Kubernetes gebruikt, moet u zich aanmelden bij Qlik Sense en de app Beginner’s tutorial uploaden.

Doe het volgende:

1. Meld u aan bij Qlik Sense Enterprise on Kubernetes.
  2. Klik op Verkennen.
  3. Klik op Maken.

4. Klik op Een app uploaden.

5. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Plaast het bestand Beginner's tutorial.qvf in het aangewezen gebied in het uploadvenster.
    • Klik op Bladeren en blader naar de locatie van Beginner's tutorial.qvf, selecteer de app en klik op Openen.
  6. Klik op Uploaden.
  7. Het uploaden gaat van start en er wordt een voortgangsbalk weergegeven. Als de app eenmaal is geüpload, vindt u deze terug onder Persoonlijk.