QlikView Desktop upgraden en updaten

Volg de procedures die in de volgende secties staan beschreven als u QlikView Desktop wilt upgraden of updaten.

QlikView Desktop upgraden

Als u QlikView Desktop wilt upgraden, moet u de nieuwe versie die u wilt installeren downloaden op qlik.com en vervolgens de installatiewizard volgen.

Tips voor upgraden

Houd rekening met het volgende advies om een goede upgrade van QlikView Desktop te kunnen uitvoeren:

• Controleer of u een geldig onderhoudscontract hebt alvorens u een upgrade uitvoert voor QlikView Desktop. Als u geen geldig onderhoudscontract hebt en een upgrade uitvoert, is de functionaliteit van QlikView Desktop beperkt. Zie: Onderhoudscontract bij upgraden.
  • Als u gebruikmaakt van aangepaste connectoren of een uitbreiding in uw installatie(s) van QlikView Desktop, moet u controleren of dergelijke functies worden ondersteunt in de nieuwe versie alvorens u de upgrade uitvoert. In de downloadsectie op qlik.com kunt u controleren welke functies worden ondersteund.

QlikView Desktop updaten

In het menu Help in QlikView vindt u de optie QlikView-update... Met deze optie gaat u naar een QlikView-updatesite op het Internet waar u de mogelijke updates voor uw QlikView-versie krijgt te zien. Welke updates beschikbaar zijn, hangt af van de gegevens van uw QlikView-licentie en uw besturingssysteem.