QlikWorld 2020 Global Conference. Word lid en ontdek hoe u optimaal gebruik maakt van uw data. Handel snel. Registreer nu en bespaar.

Interne bestanden

Bestandsreferenties in de QlikView-opmaak

Op een aantal plaatsen in de QlikView-opmaak kan ter informatie naar externe bestanden worden verwezen, zoals achtergrondafbeeldingen enzovoort. Naar externe bestanden wordt verwezen met een lokaal pad of URL.

Interne bestanden in QlikView-documenten

In bepaalde gevallen heeft het misschien de voorkeur de bestanden in te voegen in het QlikView-document.

De prefix info bij de opdrachten Load en Select in het script kan worden voorafgegaan (of vervangen) door de prefix bundle. De externe bestanden worden dan gelezen en ingevoegd in het QlikView-document. De externe bestanden zijn niet meer nodig om de inhoud weer te geven, zodat het QlikView-document draagbaar wordt.

Info tonen en de info-functie maken waar die beschikbaar zijn automatisch gebruik van de ingevoegde bestanden. De syntaxis voor uitdrukkelijk verwijzen naar ingevoegde bestanden, is:

qmem://fieldname/fieldvalue |

qmem://fieldname<index>

waarbij index de interne index is van een waarde binnen een veld.

Examples:

'qmem://Country/Austria'

'qmem://MyField/34'

Interne bestanden in het QlikView-programmabestand

Een kleine set standaardafbeeldingsbestanden is opgenomen in het QlikView-programma zelf. Deze kunnen zonder speciale voorbereidingen in elk document worden gebruikt.

Een set afbeeldingsbestanden en geluidsbestanden is al ingesloten in het QlikView-programmabestand. Naar deze bestanden kunt u rechtstreeks verwijzen vanuit de werkbladindeling, zonder speciale voorbereidingen. De syntaxis voor referentie is:

qmem://<builtin>/filename

waarbij filename een van de bestandsnamen in de lijst hieronder is (inclusief extensie).

Examples:

'qmem://<builtin>/Arrow_N_G.png'

='qmem://<builtin>/Smiley'&if(sum(Result)<0,1,3)&'_Y.png'

Pijlafbeeldingen

De set pijlen biedt de mogelijkheid pijlen weer te geven in acht richtingen en vier kleuren. Bestandsnamen zijn als volgt gecodeerd: Het woord Arrow gevolgd door een windrichting (_N, _NE, _E, _SE, _S, _SW, _W of _NW). Deze benaming kan worden gevolgd door _G voor groen, _R voor rood en _Y voor geel. Als geen kleur is opgegeven in de bestandsnaam, wordt naar een grijze pijl verwezen.

Overige afbeeldingen

De set bevat nog enkele andere afbeeldingen. Deze zijn meestal in verschillende kleuren beschikbaar. Hieronder staat een lijst met de beschikbare afbeeldingen.

Geluid

QlikView bevat ook een aantal geluidsbestanden (.wav) als gebundelde bronbestanden, toegankelijk via de volgende paden:

qmem://<bundled>/sounds/qv_bttn.wav

qmem://<bundled>/sounds/qv_can.wav

qmem://<bundled>/sounds/qv_clear.wav

qmem://<bundled>/sounds/qv_load.wav

qmem://<bundled>/sounds/qv_lock.wav

qmem://<bundled>/sounds/qv_menu.wav

qmem://<bundled>/sounds/qv_ok.wav

qmem://<bundled>/sounds/qv_redo.wav

qmem://<bundled>/sounds/qv_reex.wav

qmem://<bundled>/sounds/qv_save.wav

qmem://<bundled>/sounds/qv_scrpt.wav

qmem://<bundled>/sounds/qv_ulock.wav

qmem://<bundled>/sounds/qv_undo.wav

Opmerking: Deze lijst kan mogelijk in toekomstige versies van QlikView worden gewijzigd.