QlikView gebruiken

In deze sectie wordt beschreven hoe u kunt werken met QlikView. U krijgt informatie over hoe u begint met het maken van documenten in QlikView, hoe u gegevens kunt toevoegen en beheren vanuit verschillende gegevensbronnen, hoe u effectieve grafieken en werkbladobjecten ontwerpt zodat uw gegevens op de best mogelijke manier worden gepresenteerd.

Aan de slag

Als u een nieuwe gebruiker van QlikView bent, adviseren wij u de sectie Aan de slag te bezoeken.

Gegevens laden

Leer hoe u gegevens uit verschillende gegevensbronnen laadt en bewerkt.

In het load-script wordt informatie opgeslagen over de gegevens en gegevensbronnen waaruit ze afkomstig zijn. Als u een bestaand QlikView-bestand alleen maar wilt bekijken en de informatie erin wilt analyseren, hoeft u het script helemaal niet te openen.

Als u gegevens uit een Excel-werkblad wilt laden, kunt u met behulp van de wizard Aan de slag een basisdocument maken met een grafiek.

De gegevens visualiseren

Met behulp van de wizard Aan de slag kunt u een basisdocument maken met een grafiek en een keuzelijst. Als u later het uiterlijk van deze werkbladobjecten wilt wijzigen, kunt u met de rechtermuisknop op een willekeurig object klikken om de pagina Eigenschappen te openen waarin u de instellingen voor de opmaak, het maken van berekeningen, het sorteren van gegevens en dergelijke kunt aanpassen.

Verkennen, ontdekken, analyseren

Nadat u een document hebt gebouwd, kunt u dit verkennen om relaties in uw gegevens te vinden. Terwijl u selecties maakt in grafieken en tabellen en de details van uw gegevens nader bestudeert, verkrijgt u nieuwe inzichten bij het filteren van gegevens in geselecteerde gebieden.