TDIST - script- en grafiekfunctie

TDIST() retourneert de waarschijnlijkheid van de t-verdeling van de student, waarbij een numerieke waarde een berekende waarde van t is, waarvan de waarschijnlijk moet worden berekend.

Syntaxis:

TDIST(value, degrees_freedom, tails)

Retourgegevenstype: getal

Argumenten:

Argument Beschrijving
value De waarde waarvan u de verdeling wilt bepalen. Deze waarde mag niet negatief zijn.
degrees_freedom Een positief geheel getal waarmee het aantal vrijheidsgraden wordt aangegeven.
tails Moet 1 (eenzijdige verdeling) of 2 (tweezijdige verdeling) zijn.

Deze functie is op de volgende manier gerelateerd aan de functie TINV:
If prob = TDIST(value, df ,2), then TINV(prob, df) = value

Beperkingen:

Alle argumenten moeten numeriek zijn, anders wordt een NULL-waarde geretourneerd.