QlikWorld 2020 Global Conference. Word lid en ontdek hoe u optimaal gebruik maakt van uw data. Handel snel. Registreer nu en bespaar.

NullAsNull

De opdracht NullAsNull schakelt de conversie van NULL-waarden naar tekenreekswaarden uit die eerder is ingesteld via een NullAsValue-opdracht.

Syntaxis:

NullAsNull *fieldlist

De opdracht NullAsValue fungeert als schakeloptie en kan verschillende keren worden in- of uitgeschakeld in het script, met behulp van de opdracht NullAsValue of NullAsNull.

Argumenten:

Argument Beschrijving
*fieldlist Een door komma's gescheiden lijst met velden waarvoor NullAsNull moet worden ingeschakeld. Met een * als veldlijst worden alle velden aangeduid. De jokertekens * en ? zijn toegestaan in de veldnamen. Het gebruik van aanhalingstekens rond veldnamen kan nodig zijn bij het gebruik van jokertekens.

Voorbeeld:

NullAsNull A,B;

LOAD A,B from x.csv;

Zie ook: