QlikWorld 2020 Global Conference. Join us to discover how to get the most from your data. Act fast. Register now and save.

Execute

De Execute-opdracht wordt gebruikt voor het uitvoeren van andere programma's terwijl gegevens worden geladen in QlikView. Bijvoorbeeld voor het uitvoeren van noodzakelijke conversies.

Opmerking:

Executive-opdrachten worden alleen uitgevoerd als het overschrijven van beveiligingsinstellingen is ingeschakeld in de gebruikersvoorkeuren.

Syntaxis:

execute commandline

Argumenten:

Argument Beschrijving
commandline

Een tekst die door het besturingssysteem als een opdrachtregel kan worden geïnterpreteerd.

Voorbeeld:

Execute C:\Program Files\Office12\Excel.exe;

Execute winword macro.doc;

Execute cmd.exe /C C:\BatFiles\Log.bat;

Opmerking: /C moet worden opgenomen als parameter van cmd.exe.