Chi2Test_df - script- en grafiekfunctie

Chi2Test_df() retourneert de geaggregeerde df-waarde (vrijheidsgraden) van de chi2-test voor een of twee series waarden.

Als de functie wordt gebruikt in het load-script, worden de waarden herhaald over een aantal records, zoals gedefinieerd door een group by-clausule.

Als de functie wordt gebruikt in een grafiekuitdrukking, worden de waarden herhaald over de grafiekdimensies.

Opmerking: Alle QlikView chi2-testfuncties hebben dezelfde argumenten.

Syntaxis:

Chi2Test_df(col, row, actual_value[, expected_value])

Retourgegevenstype: numeriek

Argumenten:

Argument Beschrijving
col, row De opgegeven kolom en rij in de matrix met waarden die worden getest.
actual_value De geobserveerde waarde van de gegevens in de opgegeven col en row.
expected_value De verwachte waarde voor de verdeling in de opgegeven col en row.

Beperkingen:

Tekstwaarden, NULL-waarden en ontbrekende waarden in de uitdrukkingswaarde leiden ertoe dat de functie NULL retourneert.

Voorbeelden:

Chi2Test_df( Grp, Grade, Count )

Chi2Test_df( Gender, Description, Observed, Expected )