Wat is QlikView?

QlikView is een platform voor Business Discovery dat selfservice-BI biedt voor alle professionele gebruikers in organisaties. Met QlikView kunt u gegevens analyseren en uw gegevensdetecties gebruiken ter ondersteuning van de besluitvorming. Met QlikView kunt u vragen stellen, uw eigen vragen beantwoorden en uw eigen paden naar inzicht volgen. Met QlikView kunnen u en uw collega's samen tot besluiten komen.

Het hart van QlikView wordt gevormd door onze gepatenteerde software-engine, waarmee snel nieuwe weergaven van gegevens worden gegenereerd. QlikView comprimeert gegevens en slaat deze op in het geheugen zodat ze direct beschikbaar zijn voor verkenning door meerdere gebruikers. Voor gegevensverzamelingen die te groot zijn voor het geheugen, maakt QlikView rechtstreeks verbinding met de gegevensbron. QlikView biedt een associatieve ervaring met alle gegevens die voor analyse worden gebruikt, ongeacht waar ze zijn opgeslagen. U kunt overal beginnen en overal naar toe gaan. U zit niet vast aan vooraf ingestelde paden voor detailanalyse of vooraf geconfigureerde dashboards.