Wat is er nieuw in QlikViewNovember 2017?

Hier volgen enkele van de belangrijkste nieuwe en bijgewerkte functies van QlikView.

Analytische verbindingen

Met analytische verbindingen kunt u een uitbreiding aan de serverzijde configureren om de ingebouwde uitdrukkingenbibliotheek uit te breiden met ondersteuning voor oproepen naar reken-engines van derden. Zie de pagina's Analytische verbindingen en Aan de slag met analytische verbindingen voor meer informatie over en voorbeelden van het integreren van verbindingen voor R- en Python-plug-ins in uw uitdrukkingenraamwerk.

Waardevolle informatie is ook te vinden in de Qlik Community:

Qlik onderhoudt en ondersteunt een opensource-opslagplaats voor een uitbreiding aan de serverzijde (SSE). Deze is beschikbaar in GitHub. De informatie in GitHub is gebaseerd op Qlik Sense, maar is ook van toepassing op QlikView. De meest recente versie van de opslagplaats en de volledige documentatie vindt u op:

WebClient

• De taal van de gebruikersinterface wijzigen in AccessPoint.
  • Optie Ontkoppelen in diagramobjecten. Wanneer een diagram wordt ontkoppeld, worden daaropvolgende selecties niet op het object toegepast totdat het diagram weer wordt gekoppeld.
  • Optie Referentie instellen voor staaf-, lijn-, combinatie-, meter- en spreidingsdiagrammen.
  • Selectie van een enkele kolom kopiëren in een keuzelijst.
  • Celselectie kopiëren in een keuzelijst, standaardtabel en draaitabel.

Beheer van gedeelde bestanden

• Verbeterde stabiliteit. Er zijn een nieuwe structuur en afhandeling van transacties voor gedeelde bestanden geïmplementeerd. Deze verbeteringen zullen de kans op beschadigde bestanden in scenario's met intensief verkeer drastisch verkleinen. Om van deze verbetering te kunnen profiteren, moeten gedeelde bestanden van de oude indeling (.Shared) worden geconverteerd naar de nieuwe indeling (.TShared). Ga naar de pagina Cleaning and converting the shared files (alleen in het Engels) (De gedeelde bestanden opschonen en converteren) om te lezen hoe u de gedeelde bestanden naar de nieuwe indeling converteert.
  • Opschonen van gedeelde bestanden. Er is een nieuwe en simpelere manier geïmplementeerd om inactieve gebruikers uit gedeelde bestanden te verwijderen, die de prestaties van de software ten goede komt.
  • PGO-buffering. Deze verbetering vergroot het aantal sessies dat voor één site kan worden gestart en gesloten met 30-40% en vermindert het aantal toegangsfouten.

Exporteren naar XLSX-indeling

XLSX is nu de standaard-exportindeling voor Excel-bestanden en vervangt XLS.

BNF-modus voor het opnieuw laden van scripts

Er is een nieuwe modus voor het opnieuw laden van scripts geïntroduceerd: BNF.

Ondersteuning van KML

QlikView kan nu KML-bestanden lezen voor gebruik in kaartvisualisaties.

LEF-controle op onderhoudsdatum

Wanneer u QlikView Server of QlikView Desktop upgradet, is het belangrijk dat u een geldig onderhoudscontract hebt. De informatie over het onderhoudscontract is opgeslagen in het licentiebestand (LEF). Zie Maintenance contract on upgrade (alleen in het Engels) (Onderhoudscontract bij upgraden) voor meer informatie over wat er gebeurt als u zonder een geldig onderhoudscontract wilt upgraden.

Zie Systeemvereisten voor QlikView voor alle bijzonderheden over de vereisten waaraan moet worden voldaan om QlikView te kunnen installeren en uitvoeren.