Systeemvereisten voor QlikView

Deze sectie bevat de vereisten waaraan het doelsysteem moet voldoen om QlikView te kunnen installeren en uitvoeren.

QlikView Desktop

Platformen
  • Microsoft Windows 7 x64
  • Microsoft Windows 8.1 x64
  • Microsoft Windows 10 x64
  • Microsoft Windows Server 2008 x64 Edition
  • Microsoft Windows Server 2008 R2
  • Microsoft Windows Server 2012
  • Microsoft Windows Server 2012 R2
  • Microsoft Windows Server 2016
Processoren (CPU's)x64-compatibele processoren met meerdere kernen
Geheugen

Minimaal 4 GB.

Afhankelijk van de gegevensvolumes is mogelijk meer vereist. QlikView is een technologie voor in-RAM-analyse; geheugenvereisten voor QlikView-producten zijn direct gerelateerd aan de hoeveelheid gegevens die wordt geanalyseerd.

Schijfruimte300 MB in totaal vereist voor installatie
Beveiliging
  • Microsoft Active Directory (NTLM of Kerberos)
  • Lokale Windows-gebruikersaccounts (NTLM)
  • Beveiliging van derden (vereist QlikView Server Enterprise Edition)

Browserondersteuning

BrowserAccessPoint QlikView-portal QlikView voor Microsoft Internet ExplorerQlikView Ajax Client
Microsoft Internet Explorer 11

√ (plug-in)
Microsoft Edge (nieuwsteversie)
Mozilla Firefox (nieuwste versie)
Apple Safari 10, Apple Safari 11
Google Chrome (nieuwste versie voor Microsoft Windows en Apple Mac)
Apple Mobile Safari (iOS 10 eniOS 11-apparaten)
Android-telefoons en -tablets (Google Chrome browserversie 5.0 of hoger)

QlikView Server

Deze sectie bevat de vereisten waaraan het doelsysteem moet voldoen om QlikView Server te kunnen installeren en uitvoeren.

Platformen
  • Microsoft Windows Server 2008 x64 Edition
  • Microsoft Windows Server 2008 R2
  • Microsoft Windows Server 2012
  • Microsoft Windows Server 2012 R2
  • Microsoft Windows Server 2016

Uitsluitend voor ontwikkelings- en testdoeleinden:

• Microsoft Windows 7
  • Microsoft Windows 8.1
  • Microsoft Windows 10
Processoren (CPU's)x64-compatibele processoren met meerdere kernen
GeheugenMinimaal 4 GB. Afhankelijk van de gegevensvolumes is mogelijk meer vereist. QlikView is een technologie voor in-RAM-analyse; geheugenvereisten voor QlikView-producten zijn direct gerelateerd aan de hoeveelheid gegevens die wordt geanalyseerd.
Schijfruimte450 MB in totaal vereist voor installatie
Beveiliging
  • Microsoft Active Directory (NTLM of Kerberos)
  • Lokale Windows-gebruikersaccounts (NTLM)
  • Beveiliging van derden (vereist QlikView Server Enterprise Edition)
Webserver
  • QlikView -webserver
  • Microsoft IIS 7, 7.5, 8, 8.5 of 10
Beheerconsole
  • Microsoft Edge
  • Microsoft Internet Explorer 9, 10 en 11
  • Mozilla Firefox (nieuwste versie)
  • Google Chrome (nieuwste versie)
.NET framework4.5.2 of hoger

QlikView Publisher

QlikView Publisher is een module van QlikView Server waarvoor een extra licentie vereist is. Deze wordt geïnstalleerd door een licentie toe te passen op een QlikView Server.

Opslagplaatsdatabase
  • Native XML
  • SQL Server 2008, 2012, 2016 of 2017

QlikView Workbench

QlikView Workbench is een module van QlikView Server waarvoor een extra licentie vereist is. Deze wordt geïnstalleerd door een licentie toe te passen op een QlikView Server. QlikView Workbench vereist QlikView Server Enterprise Edition.

QlikView Workbench wordt alleen ondersteund voor gegevensvelden in het geheugen en objecten die deze velden gebruiken. Het wordt niet ondersteund voor Direct Discovery-velden en objecten die Direct Discovery-velden gebruiken.

Ontwikkelingshulpmiddel
  • Microsoft Visual Studio 2010
  • Microsoft Visual Web Developer 2010 Express Edition
  • Microsoft Visual Studio 2012
  • Microsoft Visual Studio 2013
  • Microsoft Visual Studio 2015
Integratie met systeem voor contentbeheer
  • Microsoft SharePoint 2013
  • Microsoft SharePoint 2016