Gebruikersvoorkeuren: E-mail

Hier kunt u persoonlijke instellingen definiëren voor het verzenden van e-mails vanuit QlikView. Voor het gebruik van deze functionaliteit is toegang tot een SMTP-server vereist.

In de groep Afzender kunt u de naam en het e-mailadres opgeven die als afzender verschijnen op een e-mail die vanuit QlikView wordt verstuurd.

Bij Codering kunt u de tekencodepagina wijzigen die wordt gebruikt bij het versturen van een e-mail, mocht u problemen ondervinden met de huidige instellingen.

Het inschakelen van de optie Met MIME-codering verzenden kan ook nuttig zijn.

In de groep Server kunt u instellingen opgeven voor de SMTP-server die wordt gebruikt voor uitgaande QlikView-mails.

InformatieQlikView ondersteunt niet-versleutelde communicatie met de SMTP-server.
  • Adres: Het adres (als URL of IP-nummer) dat voor de SMTP-server wordt gebruikt.
  • Poort: De poort die wordt gebruikt door de SMTP-server.
  • Verificatiemethode: Selecteer een verificatiemethode uit de lijst, als de SMTP-server verificatie vereist.
  • Gebruikers-ID: De gebruikers-ID die wordt gebruikt voor verificatie.
  • Wachtwoord: Het wachtwoord dat wordt gebruikt voor verificatie.