Uitbreiding met dollarteken met een uitdrukking

Uitdrukkingen kunnen worden gebruikt in uitbreidingen met een dollarteken. De inhoud tussen de haakjes moet dan beginnen met een isgelijkteken:

$(=expression )

De uitdrukking wordt geëvalueerd en de waarde wordt gebruikt in de uitbreiding.

Voorbeeld:

$(=Year(Today())); // retourneert een tekenreeks met het huidige jaar.

$(=Only(Year)-1); // retourneert het jaar vóór het geselecteerde jaar.

Opgenomen bestanden

Bestanden kunnen worden opgenomen met uitbreidingen met dollarteken. De syntaxis is:

$(include=filename )

De bovenstaande tekst wordt vervangen door de inhoud van het bestand dat worden aangegeven na het isgelijkteken. Deze functie is nuttig voor het opslaan van scripts of delen van scripts in tekstbestanden.

Voorbeeld:

$(include=C:\Documents\MyScript.qvs);

Uitbreidingen met dollarteken en alternatieve states

Een uitbreiding met dollarteken is normaal gesproken niet gevoelig voor alternatieve states. Er is één uitzondering: als de uitbreiding met dollarteken een uitdrukking bevat, wordt dit geëvalueerd in de state die relevant is aan het object waarin de uitbreiding met dollarteken is gemaakt.

Voorbeeld:

U hebt een uitbreiding met dollarteken die er als volgt uitziet:

$(=Sum(Amount))

De berekening retourneert het aantal op basis van de selectie in de state van het object.