Median - scriptfunctie

Median() retourneert de geaggregeerde mediaan van de waarden in de uitdrukking voor een aantal records, zoals gedefinieerd door een group by-clausule.

Syntaxis:

Median (expr)

Retourgegevenstypen: numeriek

Argumenten:

Agumenten voor median
Argument Beschrijving
expr De uitdrukking die of het veld dat de gegevens bevat die moeten worden gemeten.

Voorbeelden en resultaten:

Voeg het voorbeeldscript toe aan uw app en voer het uit. Bouw vervolgens een strakke tabel met Type en MyMedian als dimensies.

Voorbeelden en resultaten
Voorbeeld Resultaat

Table1:

crosstable LOAD recno() as ID, * inline [

Observation|Comparison

25|2 ] (delimiter is '|');

Median1:

LOAD Type,

Median(Value) as MyMedian

Resident Table1 Group By Type;

De resultaten van de berekening Median() zijn:

• Type isMyMedian
  • Comparison is2.5
  • Observation is26.5