Sample

Als u het prefix sample voor een LOAD- of SELECT-opdracht plaatst, wordt er een willekeurige selectie records uit de gegevensbron geladen.

Syntaxis:

Sample  p ( loadstatement | selectstatement )

Argumenten:

Argumenten voor sample
Argument Beschrijving
p

Een willekeurige uitdrukking die wordt gewaardeerd als een getal dat groter dan 0 en kleiner dan of gelijk is aan 1. Het getal geeft de waarschijnlijkheid aan dat een bepaalde record wordt gelezen.

Alle records worden gelezen maar slechts enkele daarvan worden in QlikView geladen.

Voorbeeld:

Sample 0.15 SQL SELECT * from Longtable;

Sample(0.15) LOAD * from Longtab.csv;

Informatie De haakjes zijn toegestaan, maar niet verplicht.