Gedeeltelijk opnieuw laden

Een normale (niet-gedeeltelijke) lading begint altijd met het verwijderen van alle tabellen in het bestaande gegevensmodel, waarna het load-script wordt uitgevoerd.

Bij een gedeeltelijke lading gebeurt dit niet. Hierbij worden alle tabellen in het gegevensmodel behouden en worden alleen de instructies Load en Select uitgevoerd die vooraf worden gegaan door de prexif Add, Merge of Replace. Deze opdracht is niet van invloed op andere gegevenstabellen. Het only-argument geeft aan de instructie alleen tijdens gedeeltelijke ladingen moet worden uitgevoerd en moet worden genegeerd tijdens normale (niet-gedeeltelijke) ladingen.