Join

Het prefix join koppelt de geladen tabel aan een bestaande benoemde tabel of de laatste eerder gemaakte gegevenstabel.

Syntaxis:

[inner | outer | left | right ]Join [ (tablename ) ]( loadstatement | selectstatement )

De join is een natuurlijke join van alle gemeenschappelijke velden. De opdracht join kan worden voorafgegaan door een van de volgende prefixen: inner,outer,left of right.

Argumenten:

Load-argumenten voor tabel
Argument Beschrijving
tablename De benoemde tabel die moet worden vergeleken met de geladen tabel.
loadstatement of selectstatement De LOAD of SELECT-opdracht voor de geladen tabel.

Voorbeeld:

Join LOAD * from abc.csv;

Join SELECT * from table1;

tab1:

LOAD * from file1.csv;

tab2:

LOAD * from file2.csv;

join (tab1) LOAD * from file3.csv;