Rapporten

Bij het afdrukken van een rapport wordt vaak een enkele tabel of grafiek afgedrukt. In QlikView hoeft u hiervoor alleen maar een werkbladobject te selecteren en vervolgens Afdrukken te kiezen in een menu of werkbalk. Soms is het echter nodig complexere rapporten te produceren, inclusief meerdere grafieken en/of tabellen. Hierbij kunt u gebruik maken van de QlikView Rapport-editor. Met de QlikView Rapport-editor kunt u een aantal verschillende werkbladobjecten samenvoegen op een of meer pagina's met volledige controle over paginaopmaak, inclusief kop- en voetteksten enzovoort.

Er zijn twee soorten QlikView-rapporten: documentrapporten en gebruikersrapporten.

Rapporttypen
Rapporttype Beschrijving
Documentrapporten

Gemaakt met het QlikView-document en opgeslagen als onderdeel van het QlikView-documentbestand (QVF of QVW). Elke gebruiker die lokaal of via QlikView Server toegang heeft tot een QlikView-document heeft toegang tot de documentrapporten in het document.

Gebruikersrapporten Gemaakt door een gebruiker die werkt met een document van QlikView Server. Het rapport wordt op de lokale client-computer opgeslagen op eenzelfde manier als waarop gebruikersbladwijzers worden opgeslagen. Alleen de lokale gebruiker heeft toegang tot zijn/haar eigen gebruikersrapporten. Gebruikersrapporten kunnen alleen worden gemaakt vanuit op Windows gebaseerde QlikView-clients (niet vanuit AJAX-clients).
Mijn serverrapporten Alleen beschikbaar bij het werken met een document op QlikView Server en alleen voor geverifieerde gebruikers. Ze worden opgeslagen in een locatie op de server en zijn toegankelijk voor de gebruiker vanaf elke computer waarop hij of zij correct is aangemeld.
Gedeelde serverrapporten Alleen beschikbaar bij het werken met een document op QlikView Server en alleen voor geverifieerde gebruikers. Elke gebruiker die een persoonlijk serverrapport heeft gemaakt, kan dat markeren als gedeeld met andere gebruikers. Het rapport komt dan beschikbaar voor andere gebruikers. Net als Mijn serverrapporten worden gedeelde serverrapporten opgeslagen in een locatie op de server.
InformatieMet de term "rapportgenerator" wordt meestal verwezen naar een duidelijk gedefinieerde categorie software-producten. Deze functioneren over het algemeen door het combineren van gegevens van verschillende SQL-query's (meer of minder verborgen voor de gebruiker door het gebruik van grafische interfaces), die elk zijn ingesteld voor het afdrukken op verschillende manieren. QlikView-rapporten halen hun gegevens uit QlikView-werkbladobjecten en missen de mogelijkheid om gegevens uit SQL-query's te betrekken. Net zoals het geheel juist is te zeggen dat QlikView rapporten kan produceren, is het geheel onjuist de QlikView-Rapport-editor een rapportgenerator in de traditionele betekenis van het woord te noemen.