Verborgen script

Verborgen script is een speciaal onderdeel van het script, dat telkens wordt uitgevoerd vóór het normale script bij opnieuw laden van het script. Het verborgen script is met een wachtwoord beveiligd.

Wanneer u Verborgen script bewerken kiest in het menu Bestand in het dialoogvenster Script bewerken, wordt u gevraagd een wachtwoord in te voeren. Dit wachtwoord is vereist voor toegang tot het verborgen script. Als dit de eerste keer is dat u verborgen script in het document opent (en het dus wilt maken), moet u het nieuwe wachtwoord bevestigen. Er verschijnt een tabblad met het verborgen script links van alle andere scripttabbladen, dat daar blijft tot het document wordt gesloten.

InformatieAls een verborgen script wordt gebruikt, kan de binary-opdracht niet in het normale script worden gebruikt.
InformatieHet dialoogvenster Voortgang wordt tijdens het uitvoeren van een verborgen script niet bijgewerkt, tenzij Voortgang tonen voor verborgen script is gemarkeerd op de pagina Documenteigenschappen: Beveiliging. Geen invoer, anders dan Trace-instructies, wordt opgenomen in het scriptlogbestand.
InformatieAls het verborgen script een sectietoegang bevat, is deze niet toegestaan in het normale script of in een script dat begint met een binary load van het QlikView-bestand met het verborgen script.