Wizard Bestand: Type - Vaste recordlengte

Instellingen vaste recordlengte
Instelling Beschrijving
Koptekstgrootte Het is mogelijk hier het gedeelte voor de koptekst van het bestand over te slaan: een opgegeven aantal regels of bytes (alleen voor bestanden met scheidingstekens en een vaste recordlengte en Excel-bestanden).
Recordlengte Geef hier op dat een record een bepaald aantal regels of bytes moet bevatten (alleen voor bestanden met een vaste recordlengte).
Tekenset Hier stelt u de tekenset van het tabelbestand in. Als het gewenste teken niet in de keuzelijst staat, kunt u Aangepast kiezen. Hiermee opent u het dialoogvenster Codepaginakiezer waarin u kunt kiezen uit de tekensets die zijn geïnstalleerd op de computer.
EOF negeren Soms wordt een speciaal teken gebruikt om het einde van het bestand te markeren. Wanneer dit teken midden in een tekstbestand voorkomt (bijvoorbeeld tussen aanhalingstekens) kunt u deze optie inschakelen om het teken te negeren.
Tab grootte De lengte van een tab. Deze wordt ingesteld in spaties.
Ingevoegde labels... Hiermee sluit u de labels in. Moet worden gebruikt als de veldnamen worden opgeslagen in de eerste regel van de tabel.
Vaste posities analyseren Hiermee wordt de breedte van kolommen geanalyseerd en ingesteld voor bestanden met een vaste recordlengte en voor sommige HTML-tabellen. Na de analyse kunt u kolomeinden toevoegen of verwijderen in het voorbeeldvenster.
Vaste posities wissen Hiermee worden alle kolomeinden gewist (voor bestanden met een vaste recordlengte en voor sommige HTML-tabellen).