RangeCorrel - script- en grafiekfunctie

RangeCorrel() retourneert de correlatiecoëfficiënt voor twee gegevensverzamelingen. De correlatiecoëfficiënt is een maat voor de relatie tussen de gegevensverzamelingen.

Syntaxis:

RangeCorrel(x_values , y_values[, Expression])

Retourgegevenstypen: numeriek

Gegevensreeksen moeten worden ingevoerd als (x,y) paren. Als u bijvoorbeeld twee reeksen gegevens, array 1 en array 2, wilt evalueren, waarbij array 1 = 2,6,9 en array 2 = 3,8,4, schrijft u RangeCorrel (2,3,6,8,9,4), waarmee 0.269 wordt geretourneerd.

Argumenten:

• x-value, y-value: Elke waarde vertegenwoordigt een enkele waarde of een bereik van waarden die wordt geretourneerd door een interrecordfunctie met een derde optionele parameter. Elke waarde of bereik van waarden moet overeenkomen met een x-value of een bereik van y-values.
  • Expression: Optionele uitdrukkingen of velden die het gegevensbereik bevatten dat moet worden gemeten.

Beperkingen:

De functie vereist ten minste twee coördinaatparen.

Tekstwaarden, NULL-waarden en ontbrekende waarden geven NULL retour.

Voorbeelden:

Voorbeelden en resultaten
Voorbeeld Resultaat

RangeCorrel (2,3,6,8,9,4)

Retourneert 0.269