GetAlternativeCount

GetAlternativeCount() wordt gebruikt om het aantal alternatieve (lichtgrijze) waarden in het vastgestelde veld te zoeken.

Syntaxis:

GetAlternativeCount (field_name)

Retourgegevenstype: geheel getal

Argumenten:

• field_name: Het veld met het bereik van gegevens die moeten worden gemeten.

Voorbeelden

In de volgende voorbeelden wordt het veld First name gebruikt dat naar een keuzelijst is geladen en waarbij de volgende syntaxis is gebruikt:

GetAlternativeCount ([First name])

• Stel dat John is geselecteerd in First name, het script retourneert 4 omdat er zich 4 unieke en uitgezonderde (grijze) waarden in First name bevinden.
  • Stel dat John en Peter zijn geselecteerd, het script retourneert 3 omdat er zich 3 unieke en uitgezonderde (grijze) waarden in First name bevinden.
  • Stel dat er geen waarden zijn geselecteerd in First name, het script retourneert 0 omdat er geen selecties aanwezig zijn.

Gebruikte gegevens in voorbeeld:

Names:

LOAD * inline [

"First name"|"Last name"|Initials|"Has cellphone"

John|Anderson|JA|Yes

Sue|Brown|SB|Yes

Mark|Carr|MC |No

Peter|Devonshire|PD|No

Jane|Elliot|JE|Yes

Peter|Franc|PF|Yes ] (delimiter is '|');