Bladwijzerobject

Het bladwijzerobject is een werkbladobject dat wordt gebruikt voor de weergave van bladwijzers voor selecties. Bladwijzers kunnen worden doorzocht op naam of vanuit de vervolgkeuzelijst worden geselecteerd. Afhankelijk van de configuratie kan het bladwijzerobject ook worden gebruikt voor het toevoegen van nieuwe bladwijzers of het verwijderen van oude bladwijzers. Het bladwijzerobject biedt in principe dezelfde mogelijkheden als het menu Bladwijzers.

Door met de rechtermuisknop op het object te klikken, kunt u het menu Bladwijzerobject: Object weergegeven. Dit menu kan ook worden geopend vanuit het menu Object als het bladwijzerobject het actieve object is.

Bladwijzerobjecten met alternatieve statussen

Bladwijzerobjecten kunnen op een alternatieve status worden gezet. Aangezien een bladwijzers selecties met alle states bevat, wordt de bladwijzer niet beïnvloed door de state van het bladwijzerobject. De state van het bladwijzerobject wordt echter gebruikt voor alle eigenschappen van het object, zoals voorwaarden tonen en dynamische labels.

Meer informatie

Menu Object

Het menu Object voor bladwijzers wordt geopend door met de rechtermuisknop op het object te klikken. Dit menu bevat de volgende opdrachten:

Opdrachten voor menu Object
Opdracht Beschrijving
Eigenschappen... Hiermee wordt het dialoogvenster Eigenschappen bladwijzerobject geopend, waarin een aantal parameters kan worden ingesteld.