Uitvoeren van een reeks

Als het QlikView-document regelmatig, bijvoorbeeld elke nacht, moet worden bijgewerkt, kunt u dit het beste doen met QlikView Server of QlikView Publisher.

QlikView Server

QlikView Server biedt een platform voor het hosten en delen van QlikView-gegevens via internet/intranet. QlikView Server is nauw geïntegreerd met QlikView om een naadloze reeks gegevensanalysetechnologie te bieden aan eindgebruikers. De servercomponent van QlikView Server is de kern van deze technologie, die zorgt voor een robuuste, centraal beheerde QlikView-documentcommunity waarbij meerdere gebruikers, clienttypen, documenten en objecten in een beveiligde en veilige omgeving met elkaar zijn verbonden.

QlikView Publisher

QlikView Publisher is een onderdeel van de QlikView-productenreeks voor het beheren van inhoud en toegang. QlikView Publisher presenteert eindgebruikers de meest recente gegevens en biedt krachtige functies om de QlikView-documenten te beheren. Het vormt dan ook een waardevolle aanvulling op de QlikView-reeks.

QlikView Publisher zorgt voor de distributie van gegevens die in QlikView-documenten zijn opgeslagen naar gebruikers binnen en buiten de organisatie. Door gegevens te reduceren kan elke gebruiker worden voorzien van de gegevens die voor hem of haar relevant zijn. De QlikView Publisher-service en de gebruikersinterface zijn nu volledig geïntegreerd in QlikView Server en de QlikView Management Console (QMC).

Als u geen toegang hebt tot QlikView Server of QlikView Publisher, kunt u QlikView-documenten opnieuw laden in de zelfstandige toepassing. Vervolgens kunt u opdrachtregelschakelaars gebruiken.

Syntaxis voor de opdrachtregel

Planningsprogramma's

Windows beschikt over een service Taakplanner. De services worden bestuurd vanuit Systeembeheer. Controleer of Status is ingesteld op Gestart (en Opstarten op Automatisch, zodat de service automatisch wordt gestart na een herstart) voor de relevante service.

De gemakkelijkste manier om een reeks-taak op te geven is meestal het maken van een reeks-bestand met de betreffende opdrachten. Het bestand, bijvoorbeeld MyBatch.cmd, kan bijvoorbeeld de volgende opdrachten bevatten:

C:\qlikview\qv.exe /r C:\qlikview\example\file.qvw

De planningsservice

De planningsservice wordt meestal uitgevoerd onder de systeemaccount en kent daarom een aantal beperkingen. Als u toegang wilt krijgen tot netwerkbronnen, moet u de service opnieuw configureren zodat deze onder een andere account wordt uitgevoerd. Omdat de QlikView-licentie is opgeslagen in de accountspecifieke map, moet u erop letten dat die juist is geregistreerd voor de te gebruiken account. U kunt dit doen door een interactieve taak op te geven.

Raadpleeg de documentatie van uw besturingssysteem voor specifiekere informatie over het plannen van een taak.

Sectietoegang

Als u een QlikView-bestand met een sectietoegang opnieuw wilt uitvoeren, moet u erop letten dat onder het licentieserienummer dat is geïnstalleerd op de computer die voor de reeks wordt gebruikt, het script kan worden uitgevoerd zonder een gebruikersnaam of wachtwoord in te voeren. Zie onderstaand voorbeeld.

Voorbeeld
Serienummer Gebruiker Wachtwoord ACCESS
Creator - - Admin
4600 9999 9999 9999 Joe ppp789 Admin
* Joe qqqq456 Gebruiker
* Gebruiker rrr123 Gebruiker

Beveiliging

ODBC

Let er bij gebruik van ODBC op dat de DSN-definitie van de account waaronder opnieuw wordt uitgevoerd, beschikbaar is. De gemakkelijkste manier om dit te verifiëren is waarschijnlijk door de DSN te definiëren als een systeem-DSN in het ODBC-configuratiescherm.