Bibliotheek

In dit dialoogvenster ziet u een lijst van de objecten, dimensies, uitdrukkingen en bladwijzers in het document. Bij objecten en bladwijzers kunt u de lijst filteren en sorteren met behulp van de twee vervolgkeuzelijsten bovenaan.

Filteropties (objecten en bladwijzers)

Filteropties (objecten en bladwijzers)
Optie Beschrijving
Door mij gemaakte items tonen (standaard) Hiermee worden alleen objecten of bladwijzers getoond die u hebt gemaakt als gebruikersitems op de server.
Gedeelde items tonen Hiermee worden alleen objecten of bladwijzers getoond die zijn gedeeld door een andere gebruiker.
Documentitems tonen Hiermee worden alleen objecten en bladwijzers getoond die zijn gemaakt in het QlikView-document. Items die zijn gemaakt in de WebView-ontwikkelaarsmodus van QlikView worden eveneens als documentitems beschouwd.
Alle items tonen Hiermee worden alle objecten of bladwijzers getoond.

Sorteeropties (objecten en bladwijzers)

U kunt de lijst sorteren op naam, type, eigenaar of datum.

Objecten

Een lijst met alle objecten in het document. Klik en sleep een object van de lijst naar het werkblad om een kopie van het object te maken. Klik op Engine om het dialoogvenster Eigenschappen voor het object te openen. Klik op Remove om alle instanties van het object uit het document te verwijderen. Met het vraagteken boven aan de lijst wordt een klein Help-venster geopend.

Dimensies

Een lijst met alle gebruikte dimensies in het document. Van hieruit kunt u een dimensie naar een bestaand object slepen en de bestaande dimensies wijzigen, als nieuwe dimensie toevoegen, een uitdrukking wijzigen of als nieuwe uitdrukking toevoegen.

Uitdrukking

Een lijst met alle gebruikte uitdrukkingen in het document. Van hieruit kunt u een dimensie naar een bestaand object slepen en de bestaande dimensies wijzigen, als nieuwe dimensie toevoegen, een uitdrukking wijzigen of als nieuwe uitdrukking toevoegen.

Bladwijzers

Een lijst met alle gebruikte bladwijzers in het document. Klik op een van de bladwijzers om deze toe te passen. Klik op Engine om het dialoogvenster Eigenschappen voor het object te openen. Klik op Remove om alle instanties van het object uit het document te verwijderen. Met het vraagteken boven aan de lijst wordt een klein Help-venster geopend. U kunt alleen toegang krijgen tot een gedeelde bladwijzer als deze is toegevoegd vanuit de bibliotheek. Ga naar de bibliotheek, selecteer Bewerken en schakel vervolgens Tonen in mijn favorieten in.