Date# - script- en grafiekfunctie

Date# converteert een teksttekenreeks naar een numerieke datum door het opgegeven patroon voor datumopmaak toe te passen of, indien dit wordt weggelaten, het standaard patroon voor datumopmaak.

Syntaxis:

Date#(text[, format])

Retourgegevenstypen: dual

Argumenten:

Argumenten voor Date#
Argument Beschrijving
text

De teksttekenreeks die moet worden geëvalueerd.

format Tekenreeks die beschrijft hoe de resulterende datumreeks moet worden opgemaakt. Bij weglating wordt de datumnotatie die is ingesteld in het besturingssysteem gebruikt.

Voorbeeld:

In het volgende voorbeeld wordt gebruikgemaakt van de datumopmaak M/D/YYYY. De datumopmaak wordt opgegeven in de opdracht SET DateFormat boven aan het load-script voor gegevens.

Voeg het voorbeeldscript toe aan uw app en voer dit uit.

Load *,

Num(Date#(StringDate)) as Date;

LOAD * INLINE [

StringDate

8/7/97

8/6/1997

];

Als u een tabel maakt met StringDate en Date als dimensies, zijn de resultaten als volgt:

Resultaten voorbeeld 1
StringDate Date
8/7/97 35649
8/6/1997 35648

Neem deel aan het Analytics Modernization Program

Remove banner from view

Moderniseer zonder uw waardevolle QlikView-apps op het spel te zetten met het Analytics Modernization Program. Klik hier voor meer informatie of om contact op te nemen: ampquestions@qlik.com