Wat is er nieuw in QlikView mei 2021?

Hier volgen enkele van de belangrijkste nieuwe en bijgewerkte functies van QlikView.

Gewijzigd PDF-printerstuurprogramma

QlikView Publisher maakt standaard gebruik van Microsoft Naar PDF afdrukken. Het vorige PDF-stuurprogramma PDF-XChange 3.0 is verwijderd van QlikView-installaties.

Verbeterd toegangspunt

De vormgeving van het toegangspunt is verbeterd.

Verbeterde afhandeling van bladwijzers

Het is vanaf nu ook mogelijk om bladwijzers te delen via een Analyzer-licentie.

Bladwijzerobject

Bladwijzerobject - AJAX/WebView

Werkbalk Bladwijzer

AJAX/WebView > Werkbalk

Verbeterde Section Access

De logica in Section Access is gewijzigd en vanaf nu is het mogelijk om dezelfde Section Access te gebruiken in zowel QlikView als Qlik Sense, maar ook in SaaS-edities. De wijzigingen zijn van invloed op de velden SERIAL en USER.EMAIL.

Bestaande tabellen van Section Access zouden nog moeten werken, tenzij u een veld hebt met de naam USER.EMAIL. In dat geval moet u uw autorisatietabel controleren.

Beveiliging

Verbeterde ondersteuning voor QlikView-apps in Qlik Sense Enterprise SaaS

Verbeterde ondersteuning voor grote QlikView-toepassingen in Qlik Sense Enterprise SaaS.

Er is een limiet toegevoegd voor het aantal parallelle verdelingen voor Qlik Sense Enterprise SaaS.

Toegevoegde ondersteuning voor het mailen van een bladwijzer als koppeling.

Toegevoegde ondersteuning voor proxy bij het distribueren naar Qlik Sense Enterprise SaaS.

Systeem > Configuratie > Distributieservices > Geavanceerd (alleen in het Engels)

Systeem > Configuratie > Cloud-implementaties (alleen in het Engels)

Ondersteuning van QVF

Ondersteuning voor de QVF-bestandsindeling is geïntroduceerd. Het is vanaf nu mogelijk om bestanden in de QVF-indeling te openen en op te slaan. Er zijn echter nog steeds enkele beperkingen, zoals invoervelden en macro's die niet worden ondersteund; QVF-bestanden kunnen niet opnieuw worden geladen in een QlikView Server.

Bovendien bestaat er nog geen grensoverschrijdende compatibiliteit tussen QlikView QVF-bestanden en Qlik Sense QVF-bestanden.

Ondersteuning van QVF in QlikView (alleen in het Engels)

Doorzoekbare bladwijzerlijst

De vervolgkeuzelijst met bladwijzers is nu doorzoekbaar, zodat u ook in lange lijsten de juiste bladwijzer kunt vinden.

Celwaarde naar Klembord kopiëren voor de Analyzer-licentie

Ondersteuning voor Celwaarde naar Klembord kopiëren is toegevoegd voor Analyzer-licenties.