Systeemvereisten voor QlikView

Deze sectie bevat de vereisten om QlikView te kunnen installeren en uitvoeren.

QlikView Desktop

Systeemvereisten voor desktop
Platformen
  • Microsoft Windows 8.1 x64
  • Microsoft Windows 10 x64
  • Microsoft Windows Server 2012
  • Microsoft Windows Server 2012 R2
  • Microsoft Windows Server 2016
  • Microsoft Windows Server 2019
Processoren (CPU's) compatibele Multi-core x64-processoren
Geheugen

4 GB minimaal.

Afhankelijk van de gegevensvolumes is mogelijk meer vereist. QlikView is een in-RAM-analysetechnologie; geheugenvereisten voor QlikView-producten zijn direct gerelateerd aan de hoeveelheid gegevens die wordt geanalyseerd.

Schijfruimte 300 MB in totaal vereist voor installatie
Beveiliging
  • Microsoft Active Directory (NTLM of Kerberos)
  • Lokale Windows-gebruikersaccounts (NTLM)
  • Beveiliging van derden (vereist QlikView Server Enterprise Edition)

Browserondersteuning

Ondersteunde browsers
Browser AccessPoint QlikView-portal QlikView Invoegtoepassing QlikView Ajax-client QlikView Management Console
Microsoft Internet Explorer 11

Microsoft Edge (nieuwste versie voor Microsoft Windows) √ (wordt uitgevoerd in IE-modus)
Microsoft Edge (nieuwste versie voor iOS-apparaten en Android-apparaten) X X
Mozilla Firefox (nieuwste versie) X
Apple Safari 12, Apple Safari 13 X X
Apple Mobile Safari (iOS 12 en iOS 13-apparaten) X X
Google Chrome (nieuwste versie voor Microsoft Windows-, Apple Mac- en Android-apparaten) X

QlikView Server

Deze sectie bevat de vereisten waaraan het doelsysteem moet voldoen om QlikView Server te kunnen installeren en uitvoeren.

Systeemvereisten
Component Vereisten
Platformen
  • Microsoft Windows Server 2012
  • Microsoft Windows Server 2012 R2
  • Microsoft Windows Server 2016
  • Microsoft Windows Server 2019

Uitsluitend voor ontwikkelings- en testdoeleinden:

• Microsoft Windows 8.1
  • Microsoft Windows 10
Processoren (CPU's) x64-compatibele processoren met meerdere kernen
Geheugen 4 GB minimaal. Afhankelijk van de gegevensvolumes is mogelijk meer vereist. QlikView is een in-RAM-analysetechnologie; geheugenvereisten voor QlikView-producten zijn direct gerelateerd aan de hoeveelheid gegevens die wordt geanalyseerd.
Schijfruimte 450 MB in totaal vereist voor installatie
Beveiliging
  • Microsoft Active Directory (NTLM of Kerberos)
  • Lokale Windows-gebruikersaccounts (NTLM)
  • Beveiliging van derden (vereist QlikView Server Enterprise Edition)
Webserver
  • QlikView -webserver
  • Microsoft IIS 8, 8.5 of 10
.NET framework

4.7.2 of hoger

Internetprotocol
  • IPv4
  • IPv6
  • Dual stack (IPv4 en IPv6)
Qlik Sense-compatibiliteit

Het is niet mogelijk om QlikView Server te installeren op een apparaat waarop Qlik Sense Enterprise is geïnstalleerd.

Het is mogelijk om QlikView-apps te publiceren op Qlik Sense Enterprise SaaS.

Opmerking: Voor het activeren van licenties is toegang tot Qlik Licensing Service vereist. Open poort 443 en sta uitgaande oproepen naar license.qlikcloud.com toe.

Gebruik van een proxy wordt ondersteund. Zie Een proxy configureren voor communicatie met de Qlik License Service in QlikView Server (alleen in het Engels) voor informatie over het instellen van een proxyservice in Windows.

QlikView Publisher

QlikView Publisher is een module van QlikView Server waarvoor een extra licentie vereist is. Deze wordt geïnstalleerd door een licentie toe te passen op een QlikView Server.

Vereisten voor Publisher
Component Vereisten
Opslagplaatsdatabase
  • Native XML
  • SQL Server (recente versie)

QlikView Workbench

QlikView Workbench is een module van QlikView Server waarvoor een extra licentie vereist is. Deze wordt geïnstalleerd door een licentie toe te passen op een QlikView Server. QlikViewWorkbench vereist QlikView ServerEnterprise Edition.

QlikView Workbench wordt alleen ondersteund voor in-memory gegevensvelden en objecten die deze velden gebruiken. Het wordt niet ondersteund voor Direct Discovery-velden en objecten die Direct Discovery-velden gebruiken.

Vereisten voor Workbench
Component Vereisten
Ontwikkelingshulpmiddel

Microsoft Visual Studio (recent version)

Integratie met systeem voor contentbeheer
  • Microsoft SharePoint 2013
  • Microsoft SharePoint 2016