Aankondigingenbanner sluiten

Wat is er nieuw in QlikView April 2020?

Hier volgen enkele van de belangrijkste nieuwe en bijgewerkte functies van QlikView.

Analyses moderniseren

De QlikView April 2020 release sluit direct aan op de lancering van ons moderniseringsprogramma voor analyses waarmee QlikView-klanten hun BI-platform kunnen moderniseren door gebruik te maken van hun investering in QlikView. Bovendien kunnen klanten nu het uploaden van QlikView-documenten naar de Qlik Sense Enterprise SaaS-hub automatiseren. De QlikView April 2020 release biedt hiervoor de volgende nieuwe functies.

Het uploaden van QlikView-documenten automatiseren

Lokale QlikView-apps naar de Qlik Sense Enterprise SaaS-hub distribueren om de producten tegelijk te gebruiken in combinatie met het moderniseringsprogramma voor analyses of licenties voor dubbel gebruik (vorige aanbieding).

QlikView-documenten en koppelingen in een Qlik Sense-cloudhub publiceren (alleen in het Engels)

QlikViewClient voor de IE-invoegtoepassing in Qlik Sense Enterprise SaaS

De QlikView-invoegtoepassing voor Internet Explorer (IE) biedt nu ondersteuning voor QlikView-apps in Qlik Sense Enterprise SaaS.

QlikView in cloud editions of Qlik Sense

Ondersteuning voor uitbreiden

Uitbreiding van de toegankelijkheid en GeoAnalytics-uitbreiding voor QlikView is beschikbaar in Qlik Sense Enterprise SaaS.

QlikView in cloud editions of Qlik Sense

Ondersteuning voor QlikView Publisher-licentiesleutels

QlikView April 2020 bevat ondersteuning voor ondertekende licentiesleutels in QlikView Publisher die het moderniseringsprogramma voor analyses en uniforme licenties ondersteunen.

QlikView Publisher-licentie (alleen in het Engels)

QVD-versleuteling

QlikView April 2020 biedt ondersteuning voor QVD-versleuteling. Net als Qlik Sense QVD-versleuteling, kan QlikView nu ook versleutelde QVD-bestanden lezen en schrijven.

QVD-versleuteling (alleen in het Engels)

E-mail met bladwijzer als koppeling toestaan voor analysegebruikers

In QlikView April 2020 kunnen QlikView-analysegebruikers bladwijzers als koppeling mailen. In de vorige release was deze functie alleen beschikbaar voor professionele gebruikers.

menu Bestand > E-mail met bladwijzer als koppeling

Exclusief percentiel

QlikView April 2020 ondersteunt de functie Exclusief percentiel.

FractileExc - scriptfunctie

FractileExc - diagramfunctie

Maak de QDS flexibeler wanneer een systeem uitvalt

QlikView April 2020 bevat de volgende verbeteringen om de QDS flexibeler te maken indien het systeem uitvalt:

• Als de werklastverdeling is vergrendeld, toont de QMC in het taakmenu de melding 'Cluster is niet beschikbaar'.
  • QlikView probeert het bestand na 10 seconden in plaats van na 1 minuut opnieuw te openen. Dit zorgt voor betere reactietijden in logboeken over vergrendelde bestanden.
  • Als QlikView Loadbalancer.xml op schijf niet kan laden, wordt er overgegaan op de interne gecachte werklastverdeling, indien deze bestaat.
  • U kunt nu e-mails sturen over het feit dat de cluster niet beschikbaar is door de configuratieparameter 'ServiceFailureAlertEmailAddresses' in te stellen in QMS-programmabestanden.

Ondersteuning voor QlikView QDS e-mailmeldingen voor AD-beveiligingsgroepen

Met QlikView April 2020 kunt u ook QDS-meldingen naar beveiligingsgroepen sturen.

E-mailmeldingen (alleen in het Engels)