Verschillen tussen QlikView en Qlik Sense

QlikView is ons eerste generatie analyseplatform. Qlik Sense biedt moderne oplossingen voor analyses.

QlikView is gebaseerd op begeleide analyse. Toepassingen worden ontwikkeld door documentontwikkelaars van QlikView die goed hebben nagedacht over het gegevensmodel, de lay-out, de diagrammen en de formules. Zij leveren de toepassing aan analisten. Analisten hebben de totale vrijheid om gegevens te verkennen, te selecteren of naar een lager niveau te schakelen. De mogelijkheid voor het maken van nieuwe visualisaties zijn echter beperkt.

Qlik Sense biedt mogelijkheden om zelf gegevens te detecteren. Analisten kunnen nieuwe apps, visualisaties en bladwijzers maken. Dit zorgt ervoor dat gebruikers actiever en betrokken zijn. Daardoor is er in het begin minder gegevensontwikkeling nodig, omdat appontwikkelaars van Qlik Sense geen scripts hoeven te maken die aan de behoeften van elke gebruiker voldoen. Bovendien is Qlik Sense veel eenvoudiger te gebruiken op aanraakschermen en past zich aan verschillende schermformaten en vormfactoren aan. Qlik Sense is een modernere oplossing die goed geïntegreerd kan worden met andere hulpmiddelen en technologie.

Als u wilt migreren van QlikView naar Qlik Sense, raadpleeg dan Planning for the future.

Functieverschillen tussen Qlik Sense en QlikView
Functie Qlik Sense QlikView
Vrij associatief zoeken Ja Ja
Dashboards Ja Ja
Begeleide analyse Ja Ja
Geavanceerde gegevensvoorbereiding Ja Ja
Brede gegevensverbinding Ja Ja
Augmented Intelligence Ja Nee
Beheerde analyses Ja Nee
Datamining en analyses Ja Nee
Voorbereiden van visuele gegevens Ja Nee
Moderne platforms maken via open API's Ja Nee
AI-gestuurde inzichten, diagramsuggesties Ja Nee
Natural language processing Ja Nee