NULL-waarden uit ODBC koppelen/selecteren

U kunt NULL-waarden associëren met en/of selecteren uit een ODBC-gegevensbron. Voor dit doeleinde is een scriptvariabele gedefinieerd. De volgende syntaxis kan worden gebruikt:

SET NULLDISPLAY=<sym>;

Het symbool <sym> vervangt alle NULL-waarden uit de ODBC-gegevensbron op het laagste niveau van de gegevensinvoer. <sym> kan elke tekenreeks zijn.

U herstelt de standaardinterpretatie van deze functionaliteit met de volgende syntaxis:

SET NULLDISPLAY=;

Opmerking: Het gebruik van NULLDISPLAY heeft alleen betrekking op gegevens uit een ODBC-gegevensbron.

Als u wilt dat de QlikView-logica NULL-waarden die worden geretourneerd uit een ODBC-verbinding interpreteert als een lege tekenreeks, voegt u in uw script het volgende toe vóór een SELECT-opdracht:

SET NULLDISPLAY=";

Opmerking: Hier staat '' voor twee enkele aanhalingstekens zonder dat daar iets tussen staat.