QlikWorld 2020 Global Conference. Join us to discover how to get the most from your data. Act fast. Register now and save.

Star

Met de opdracht star kunt u een tekenreeks opgeven die de set van alle waarden van een veld in een database vertegenwoordigt. De opdracht beïnvloedt de LOAD- en SELECT-opdrachten die volgen.

Syntax:

Star is[ string ]

Arguments:

Argument Beschrijving
string

Een willekeurige tekst. Houd er rekening mee dat de tekenreeks tussen aanhalingstekens moet worden geplaatst als deze spaties bevat.

Als er niets is aangegeven, wordt star is; verondersteld, d.w.z. dat er geen sterretje beschikbaar is tenzij er expliciet een is opgegeven. Deze definitie is geldig totdat er een nieuwe star-opdracht wordt gemaakt.

Example:

Het onderstaande voorbeeld is een samenvatting van een load-script voor gegevens met sectietoegang.

Star is *;

Section Access;

LOAD * INLINE [

ACCESS, USERID, PASSWORD, OMIT

ADMIN, ADMIN, ADMIN,

USER, USER1, U1, SALES

USER, USER2, U2, WAREHOUSE

USER, USER3, U3, EMPLOYEES

USER, USER4, U4, SALES

USER, USER4, U4, WAREHOUSE

USER, USER5, U5, *

];

Section Application;

LOAD * INLINE [

SALES, WAREHOUSE, EMPLOYEES, ORDERS

1, 2, 3, 4

];

Het volgende is van toepassing:

• Het symbool Star is *.
  • De gebruiker USER1 kan het veld SALES niet bekijken.
  • De gebruiker USER2 kan het veld WAREHOUSE niet bekijken.
  • De gebruiker USER3 kan het veld EMPLOYEES niet bekijken.
  • De gebruiker USER4 wordt tweemaal toegevoegd aan de oplossing om twee velden voor deze gebruiker WEG TE LATEN, namelijk SALES en WAREHOUSE.
  • De gebruiker USER5 heeft een "*" toegevoegd, hetgeen betekent dat alle vermelde velden in OMIT niet beschikbaar zijn. Het stersymbool * betekent alle vermelde waarden, niet alle waarden van het veld.
  • De gebruiker USER5 kan de velden SALES, WAREHOUSE en EMPLOYEES niet zien, maar deze gebruiker kan wel het veld ORDERS zien.