QlikWorld 2020 Global Conference. Word lid en ontdek hoe u optimaal gebruik maakt van uw data. Handel snel. Registreer nu en bespaar.

SQL

Met de opdracht SQL kunt u via een ODBC- of OLE DB-verbinding een willekeurige SQL-opdracht verzenden.

Syntax:

SQL sql_command

Als u SQL-opdrachten verzendt waarmee de database wordt bijgewerkt, wordt er een foutcode geretourneerd, als QlikView de ODBC-verbinding in de modus alleen-lezen heeft geopend.

De syntaxis:

SQL SELECT * from tab1;

is toegestaan en wordt voor de consistentie als voorkeurssyntaxis voor SELECT aangeduid. Het prefix SQL voor de SELECT-opdracht blijft echter optioneel.

Argument Beschrijving
sql_command Een geldige SQL-opdracht.

Example 1:

SQL leave;

Example 2:

SQL Execute <storedProc>;

See also: