Meervoudige keuzelijst

Vanwege de unieke mogelijkheid om de weergegeven velden op basis van hun toepasbaarheid te sorteren (), is de meervoudige keuzelijst de ultieme oplossing voor het probleem waarbij grote aantallen keuzelijsten op hetzelfde werkblad worden weergegeven. De optie Sorteren op toepasbaarheid is toegankelijk via de pagina Eigenschappen multivak: Algemeen.

Klik met de rechtermuisknop op de meervoudige keuzelijst om het menu Object te openen.

Menu Object

Er bestaan drie verschillende uitvoeringen van het menu Object voor meervoudige keuzelijsten. Als u op de titelbalk klikt, bevat het zwevende menu alleen opdrachten die van toepassing zijn op de hele lijst. Als u op een afzonderlijk veld klikt, bevat het menu ook opdrachten die van toepassing zijn op dat specifieke veld. Als u tenslotte eerst een bestand opent, ziet het zwevende menu er weer anders uit. De gemeenschappelijke opdrachten in beide menu's zijn:

Eigenschappen... Hiermee wordt het dialoogvenster Eigenschappen meervoudige keuzelijst geopend, waarin een aantal parameters kan worden ingesteld.