HSL - script- en grafiekfunctie

HSL() wordt gebruikt in uitdrukkingen om de kleureigenschappen van een grafiekobject in te stellen of te evalueren, waarbij de kleur wordt gedefinieerd door waarden van hue, saturation en luminosity tussen 0 en 1.

Syntax:

HSL (hue, saturation, luminosity)

Return data type: dual

Arguments:

Argument Beschrijving
hue, saturation, luminosity De componentwaarden voor hue, saturation en luminosity lopen uiteen van 0 tot 1.
Opmerking: Alle argumenten moeten uitdrukkingen zijn die resulteren in een geheel getal in het bereik van 0 tot 1.

Bij het interpreteren van de numerieke component en het opmaken hiervan in een hexadecimale notatie, zijn de RGB-waarden van de kleurcomponenten gemakkelijker te zien. Lichtgroen heeft bijvoorbeeld het getal 4 278 255 360. In hexadecimale notatie is dit FF00FF00 en RGB (0,255,0). Dit is equivalent aan HSL (80/240, 240/240, 120/240) - een HSL-waarde van (0.33, 1, 0.5).