QlikWorld 2020 Global Conference. Word lid en ontdek hoe u optimaal gebruik maakt van uw data. Handel snel. Registreer nu en bespaar.

Join

Het prefix join koppelt de geladen tabel aan een bestaande benoemde tabel of de laatste eerder gemaakte gegevenstabel.

Syntaxis:

[inner | outer | left | right ]Join [ (tablename ) ]( loadstatement | selectstatement )

De join is een natuurlijke join van alle gemeenschappelijke velden. De opdracht join kan worden voorafgegaan door een van de volgende prefixen inner,outer,left of right.

Argumenten:

Argument Beschrijving
tablename De benoemde tabel die moet worden vergeleken met de geladen tabel.
loadstatement of selectstatement De LOAD of SELECT-opdracht voor de geladen tabel.

Voorbeeld:

Join LOAD * from abc.csv;

Join SELECT * from table1;

tab1:

LOAD * from file1.csv;

tab2:

LOAD * from file2.csv;

join (tab1) LOAD * from file3.csv;