QlikWorld 2020 Global Conference. Word lid en ontdek hoe u optimaal gebruik maakt van uw data. Handel snel. Registreer nu en bespaar.

First

Het prefix First voor een LOAD- of SELECT (SQL)-opdracht wordt gebruikt voor het laden van een vast maximumaantal records uit een gegevensbrontabel.

Syntaxis:

First n ( loadstatement | selectstatement )

Argumenten:

Argument Beschrijving
n

Een willekeurige uitdrukking die resulteert in een geheel getal waarmee het maximale aantal te lezen records wordt aangegeven.

n kan tussen haakjes worden gezet, zoals (n), maar dit is niet vereist.

Voorbeelden:

First 10 LOAD * from abc.csv;

First (1) SQL SELECT * from Orders;

Zie ook: