Exit script

Met deze besturingsopdracht wordt de uitvoering van het script stopgezet. Deze opdracht kan overal in het script worden ingevoegd.

Syntaxis:

Exit Script [ (when | unless) condition ]

Aangezien de exit script-opdracht een besturingsopdracht is en dus wordt afgesloten door een puntkomma of het einde van een regel, mag de opdracht niet op meerdere regels staan.

Argumenten:

Argument Beschrijving
condition Een logische uitdrukking die resulteert in True of False.
when / unless De opdracht exit script kan voorwaardelijk worden gemaakt met de optionele clausule when of unless.

Voorbeelden:

//Exit script

Exit Script;

//Exit script when a condition is fulfilled

Exit Script when a=1

Zie ook: