QlikView-werkbalken aanpassen voor een groot toepassingsbereik

Interactief aanpassen van werkbalken in- en uitschakelen

Werkbalken en menu's in QlikView kunnen volledig worden aangepast. Interactief aanpassen kan worden in- en uitgeschakeld via de volgende twee instellingen in het bestand Settings.ini.

Het INI-bestand bevindt zich in C:\Users\gebruikersnaam\AppData\Roaming\QlikTech\productnaam.

AllowCustomizeToolbars

en

AllowCustomizeMenubar

Als u de waarde instelt op 1 maakt u interactief aanpassen mogelijk, terwijl de waarde 0 dat voorkomt.

Opmerking: Zorg dat de toepassing is gesloten voordat u deze instellingen wijzigt.

Werkbalkinstellingen afdwingen voor een groot aantal computers

U kunt als volgt de werkbalkinstellingen kopiëren naar een andere computer:

1. Pas de werkbalken op één computer aan.
  2. Kopieer het bestand Settings.ini.
Opmerking: Alleen wanneer op de bron- en doelcomputer dezelfde versie van QlikView wordt uitgevoerd, is 100% functionaliteit gegarandeerd.