RangeNullCount - script- en grafiekfunctie

RangeNullCount() retourneert het aantal NULL-waarden in de uitdrukking of het veld.

Syntaxis:

RangeNullCount(firstexpr [, Expression])

Retourgegevenstype: geheel getal

Argumenten:

Het argument van deze functie kan interrecordfuncties bevatten die op hun beurt een bereik van waarden opleveren.

Argument Beschrijving
first_expr De uitdrukking die of het veld dat de gegevens bevat die moeten worden gemeten.
Expression Optionele uitdrukkingen of velden die het gegevensbereik bevatten dat moet worden gemeten.

Voorbeelden en resultaten:

Voorbeelden Resultaten
RangeNullCount (1,2,4)

Retourneert 0

RangeNullCount (5,'abc') Retourneert 0
RangeNullCount (null( ), null( ))

Retourneert 2

Voorbeeld met uitdrukking:

RangeNullCount (Above(Sum(MyField),0,3))

Retourneert het aantal NULL-waarden in de drie resultaten van de functie Sum(MyField) uitgevoerd op de huidige rij en twee rijen boven de huidige rij.

Opmerking: Het kopiëren van MyField in het onderstaande voorbeeld resulteert niet in een NULL-waarde.
MyField RangeNullCount(Above(Sum(MyField),0,3))
10 Retourneert 2, omdat er geen rijen boven deze rij staan, zodat 2 van de 3 waarden ontbreken (=NULL).
'abc' Retourneert 1, omdat er slechts één rij boven de huidige rij staat, zodat één van de drie waarden ontbreekt (=NULL).
8 Retourneert 0 omdat één van de drie rijen een NULL-waarde is.

Gegevens die worden gebruikt in voorbeelden:

RangeTab:

LOAD * INLINE [

MyField

'abc'