Systeemvereisten voor QlikView

Deze sectie bevat de vereisten waaraan het doelsysteem moet voldoen om QlikView te kunnen installeren en uitvoeren.

QlikView Desktop

Platformen
  • Microsoft Windows 7 x64
  • Microsoft Windows 8.1 x64
  • Microsoft Windows 10 x64
  • Microsoft Windows Server 2008 x64 Edition
  • Microsoft Windows Server 2008 R2
  • Microsoft Windows Server 2012
  • Microsoft Windows Server 2012 R2
  • Microsoft Windows Server 2016
Processoren (CPU's) Intel Core 2 Duo of hoger aanbevolen
Geheugen

4 GB minimaal.

Afhankelijk van de gegevensvolumes is mogelijk meer vereist. QlikView is een in-RAM-analysetechnologie; geheugenvereisten voor QlikView-producten zijn direct gerelateerd aan de hoeveelheid gegevens die wordt geanalyseerd.

Schijfruimte 300 MB in totaal vereist voor installatie
Beveiliging
  • Microsoft Active Directory
  • NTLM
  • Beveiliging van derden (vereist QlikView ServerEnterprise Edition)

Browserondersteuning

Browser AccessPoint QlikView Portal QlikView voor Microsoft Internet Explorer QlikView Ajax Client
Microsoft Internet Explorer 8 √ (32-bits plug-in)
Microsoft Internet Explorer 11

√ (32-bits plug-in)
Microsoft Edge
Mozilla Firefox (nieuwste versie)
Apple Safari 9.0 en 10.0
Google Chrome (nieuwste versie voor Microsoft Windows en Apple Mac)
Apple Mobile Safari (iOS 9- en 10-apparaten)
Android-telefoons en -tablets (Google Chrome browserversie 5.0 of hoger)
Good Access

QlikView Server

Deze sectie bevat de vereisten waaraan het doelsysteem moet voldoen om QlikView Server te kunnen installeren en uitvoeren.

Platformen
  • Microsoft Windows Server 2008 x64 Edition
  • Microsoft Windows Server 2008 R2
  • Microsoft Windows Server 2012
  • Microsoft Windows Server 2012 R2
  • Microsoft Windows Server 2016

Uitsluitend voor ontwikkelings- en testdoeleinden:

• Microsoft Windows 7
  • Microsoft Windows 8.1
  • Microsoft Windows 10
Processoren (CPU's) x64-compatibele processoren met meerdere kernen
Geheugen 4 GB minimaal. Afhankelijk van de gegevensvolumes is mogelijk meer vereist. QlikView is een in-RAM-analysetechnologie; geheugenvereisten voor QlikView-producten zijn direct gerelateerd aan de hoeveelheid gegevens die wordt geanalyseerd.
Schijfruimte 450 MB in totaal vereist voor installatie
Beveiliging
  • Microsoft Active Directory
  • NTLM
  • Beveiliging van derden (vereist QlikView ServerEnterprise Edition)
Webserver
  • QlikView-webserver
  • Microsoft IIS 7, 7.5, 8, 8.5 of 10
Beheerconsole
  • Microsoft Internet Explorer 9,10 en 11
  • Mozilla Firefox (nieuwste versie)
  • Google Chrome (nieuwste versie)
.NET framework 4.5.2 of hoger

QlikView Publisher

QlikView Publisher is een module van QlikView Server waarvoor een extra licentie is vereist. Deze wordt geïnstalleerd door een licentie toe te passen op een QlikView Server.

Repository Database
  • Native XML
  • SQL Server 2008, 2012 of 2016

QlikView Workbench

QlikView Workbench is een module van QlikView Server waarvoor een extra licentie is vereist. Deze wordt geïnstalleerd door een licentie toe te passen op een QlikView Server. QlikViewWorkbench vereist QlikView ServerEnterprise Edition.

QlikView Workbench wordt alleen ondersteund voor in-memory gegevensvelden en objecten die deze velden gebruiken. Het wordt niet ondersteund voor Direct Discovery-velden en -objecten die Direct Discovery-velden gebruiken.

Ontwikkelingshulpmiddel
  • Microsoft Visual Studio 2010
  • Microsoft Visual Web Developer 2010 Express Edition
  • Microsoft Visual Studio 2012
  • Microsoft Visual Studio 2013
  • Microsoft Visual Studio 2015
Integratie met systeem voor contentbeheer
  • Microsoft SharePoint 2013
  • Microsoft SharePoint 2016

Microsoft Office

De volgende versies van Microsoft Office worden ondersteund voor QlikView:

Microsoft Office 32-bits (x86) versie Microsoft Office 64-bits (x64) versie
Microsoft Office 2010 SP2 (minimaal) SP2 (minimaal)
Microsoft Office 2013 SP1 (minimaal) SP1 (minimaal)
Microsoft Office 2016

ActiveX Plugin-integratie wordt niet ondersteund voor Microsoft Office.